3 goda smoothies

 
smoothie, mellanmål, barn
Midsommarhelgen har rusat förbi. Men den har varit helt fantastisk. Massor av god mat, fina vänner, kvalitetstid med familjen och helt ok väder. Vad mer kan man egentligen begära? Enda nackdelen med dessa storhelger är att jag tycker det är lite svårt att få i barnen bra med mat. Det är alltid något som händer, så de brukar ha lite svårt att faktiskt sitta still och äta. Därför brukar det vara perfekt att ta till en mättande och god smoothie. Antingen till frukost eller som ett gott mellanmål. Och det finns ju så många goda varianter att göra!
Mina barns stora favoritsmoothie är den här. Så god i all sin enkelhet! Banan, bär, fet yoghurt och så en avokado för att få extra mycket energi. Hur bra som helst!

Vill man göra det lite roligare är en nutella och bärsmoothie gott. Jag har använt hemgjord nutella här. Men det går såklart bra att använda nötsmör.
chokladsmoothie
Alltså hur underbart är det inte att få dricka en chokladsmoothie till frukost eller mellanmål? Mättande och fullt med massor av nyttigheter! Förbered del 1 av dagen innan eller på morgonen. Havregrynen behöver blötläggas så de är riktigt mjuka!
Här har barnen varit uppe lite sent om kvällarna och tagit sovmorgon alla dagar. Hur skönt som helst, men. Inte helt lätt att få dom isäng så här på söndagen. Barnen har två dagar kvar innan det blir sommarlov på riktigt. Så i morgon måste dom upp tidigt.
Men Isac är faktiskt helt slut. Han har nämligen premiärcyklat idag! Efter att ha rockat sparkcykel i två år var det dags att ta steget till en större cykel. Och vi hoppade faktiskt över stödhjulen. Och han var såå duktig!!! Idag har han cyklat 5 km (i flera etapper såklart) och nu sista svängen räckte det med att vi bara hjälpte honom med balansen genom att hålla i pinnen. Då blir man allt bra stolt!
Jag hoppas att ni alla haft en riktigt fin midsommarhelg. Med god mat i mängder och fint sällskap! Nu ser vi fram emot de sista riktiga arbetsdagarna innan en form av ledighet infinner sig här hemma <3
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tamy
5 år sedan

Mums, tack för tipsen. Låter annars som om du haft en riktigt härlig midsommarhelg med familjen, skönt att även få börja ladda för en kommande semester (med baaaara bra väder förhoppningsvis). Kram från mig.

vitt vin, drink, sommar

Nästa inlägg

Sommardrink med piggelin

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x