Morotsbiffar med fetaost

morotsbiffar med fetaost
Jag gillar olika sorters grönsaksbiffar. Det är så lättlagad vardagsmat. Dessutom är det ett enkelt sätt att äta vegetariskt på utan att det behöver kännas det minsta tillkrånglat.
Idag gjorde jag morotsbiffar med fetaost. Men jag tror att du precis lika gärna kan byta ut morötterna mot kanske rödbetor. Eller varför inte blanda potatis och palsternacka? Det blir säkert supergott det också!
Vi kokade bulgur och hade ajvar till, men det skulle säkert vara gott med ugnsbakad potatis och lite vitlöksgräddfil också. Och så massa grön sallad såklart!
morotsbiffar med fetaost
Ikväll när jag skulle lägga barnen blev Isac så jäkla bråkig och arg. Det slutade med att han skrek så mycket att det kändes som ett bodkärl sprack i hjärnan. Jag brukar få så ibland när jag är påväg att få migrän. Så nu ska jag ta en dusch och sedan gå och lägga mig. Jag vet att annars är migränen ett faktum. Och det är något jag verkligen inte vill eller har tid med just nu!  Men jag känner att jag fått mycket gjort idag. Tränat, gått promenad med hunden i solen, jobbat massor, haft mamma och Isac här hemma från kl 14 och sedan kom resten av gänget hem så vi käkade middag allihopa. En bra och produktiv dag idag ändå!
 
Morotsbiffar med fetaost:
1 kg morötter
1 röd lök
1 knippe färsk persilja (eller annan färsk ört)
3 ägg
1 dl vetemjöl
1 msk citron
1 tsk buljongpulver
salt & peppar
150 g fetaost
Riv morötterna. Finhacka lök och persilja. Blanda allt i en bunke tillsammans med ägg, vetemjöl, citron, buljongpulver, salt och peppar. Rör om väl. Smula sist i fetaosten.
Hetta upp en stekpanna med lite olja i. Forma till biffar med hjälp av händerna. Stek på medelvärme tills de får fin yta på båda sidor.
Servera med bulgur/quinoa. Eller varför inte ugnsbakad potatis, Ta det ni gillar allra bäst!
Gillar ni grönsaksbiffar?
 

17
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Isabelle Eklund
Isabelle Eklund
5 år sedan

Det låter jätte gott! Sov lugnt efter stressiga dagen💫✨

Almeida
5 år sedan

Det här ska jag nog testa att laga 🙂

trackback
4 år sedan

[…] till dessa biffar hittade jag hos Linnea som har sååå mycket goda recept. Gå gärna in på hennes blogg och bli inspirerande för det […]

rostad grönsakssoppa, rotfrukter

Nästa inlägg

5 värmande recept på soppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x