5 värmande recept på soppa

rostad grönsakssoppa, rotfrukter
Förra veckan gjorde jag ett inlägg om grytor och gratänger, Och skrev om hur himla bra höstmat det är. Men då var det fler av er som tyckte att även soppor hör dit. Självklart är det så! Därför tänkte jag den här veckan tipsa om 5 värmande recept på soppa!
Jag tycker att just soppa är perfekt att göra när man inte har så mycket inspiration. För du behöver i stort sett bara ha lite grönsaker och kryddor hemma. Rosta, koka, mixa och krydda. Sen är soppan klar. Det är även ett perfekt tillfälle att ta tillvara på olika grönsaker och rotfrukter som börjar bli lite ledsna och kanske inte så kul att göra sallad av.
Den här soppan med rostade grönsaker gjorde jag flera veckan. Lättlagad och så god!
köttfärssoppa med morötter
Under väldigt många år var det här ett av familjens favoritrecept. Nämligen köttfärssoppa. Men med tiden har jag slutat laga kött hemma och därför har vi inte ätit den här soppan på flera år nu. Men, när det nu faktiskt finns så många bra substitut för just köttfärs, ja då ska jag ta och laga den här någon dag. Jag använde den formbara färsen igår till att göra en pastasås, så jag tänker att den måste passa perfekt även till denna soppa!
linssoppa
Men vill man göra soppan helt baserad på grönsaker, ja då har jag även gjort en variant på det här. Istället för köttfärs eller liknande har jag använd mig av linser. Det blir också en god och mättande soppa. Receptet på linssoppa med salsa hittar ni här.
linssoppa med kokosmjölk
Just linser är fint att ha i soppa. Mättande, nyttigt och billigt. Perfekt vardagsmat med andra ord! Och adderar man sen lite krämig kokosmjölk till soppan, ja då blir det riktigt gott! Kryddigt, värmande och gott!
enkel grönsakssoppa
Jag fullkomligt älskar färgen på den här soppan! Den passar bra att äta både som förrätt eller som varmrätt. Jag använde mig av förkokta rödbetor, det är så otroligt smidigt att ha hemma i kylen tycker jag!  En enkel grönsakssoppa med massor av färg. Precis vad man behöver så här på hösten tycker jag!
Till soppa är det väldigt gott med lite bröd! Här hittar ni mina favoritrecept:

Gillar ni soppa? Eller är det bara en anledning till att få äta massa bröd?

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Almeida
5 år sedan

Vilka fantastiska soppor!

linneas skafferi linnea seidel

Nästa inlägg

Fredagssvep

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x