Fiskgratäng med blomkålsmos

fiskgratäng med blomkålsmos
Ok vänner, låt oss prata lite om fiskgratäng. Visst känns det lite, ja mossigt och gjort? Man tänker kanske på en färdig, fryst fiskgratäng i ett tråg som man bara värmen i ugnen eller micron. Med en smakupplevelse som är sådär. Men, alltså själva idén med fiskgratäng är ju så himla bra! Det är så enkelt och blir så gott! Och hemma hos oss äter alla i familjen det. Jag gör ofta fiskgratäng med blomkålsmos. Ett perfekt sätt att få i både man och barn blomkål!
fiskgratäng med blomkålsmos
Jag får ofta frågan hur jag kan komma på så många nya recept hela tiden. Men saken är ju den att jag inte riktigt uppfinner hjulet varje gång. Har jag ett recept som jag verkligen gillar. Ja då kan jag utgå från det men liksom skapa ett nytt recept av det befintliga receptet. Som här. Då har jag tagit familjens favoritrecept på fisk i ugn från det skapat den här fiskgratängen. Med vissa små ändringar då.
Om man har fått för sig att man inte gillar blomkålsmos (vilket ni säkert gör, ni bara tror att ni inte gör det) så går det självklart bra med potatismos eller kanske broccolimos. Men jag gillar mos på blomkål. Det blir så gott till den här fiskgratängen!
fiskgratäng med blomkålsmos
 
Fiskgratäng med blomkålsmos:
ca 800 g torskfiléer
5 dl creme fraiche
1/2 dl vitt vin
1 msk hummerfond
1 msk dill
2 tsk buljongpulver
1 msk (fisk)rom
ca 1 msk citron
salt och svartpeppar
1 kg blomkål
1 dl riven prästost
salt & svartpeppar
Låt fisken tina helt och klappa den torr.
Ha upp creme fraiche, vitt vin och hummerfond i en kastrull. Låt koka upp. Blanda i dill, buljongpulver, rom, citron, salt och peppar.
Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av. Tillsätt ost, salt och peppar, mixa till ett slätt mos. Spritsa eller klicka ut moset runt om fisken. Häll över såsen. Gratinera i 200 °C i cirka 25 minuter. Strö över massor med färsk dill och persilja när gratängen är klar. Servera gärna gröna ärtor och rivna morötter till.

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fia
Fia
4 år sedan

Supergott verkligen! Jag hade ingen rom och tog lite vitvinsvinäger istället för vin. Svårt att göra fisk bra i matlådor, gjorde denna direkt i portionsmatlådor vilket fungerade väldigt bra. Har rekommenderat denna vidare!

gratinerad kål boxholms

Nästa inlägg

Ostgratinerad kål

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x