ANNONS

Hemgjord chailatte

I annonssamarbete med Kockens.
chai latte, kockens kryddor
Äntligen får jag dela med mig av mitt recept på hemgjord chailatte! Jag är personligen inte superfötjust i varm choklad. Det blir lätt för sliskigt och sött för min smak. Men då är det perfekt att man kan fylla termosen med rykande het och kryddig chailatte istället. För visst är det gott att ha något varmt med sig att dricka när man är ut i skogen, eller om hösten bjuder på en riktigt fin och solig dag. Och man kan sätta sig mot husväggen med ansiktet i solen. Njuta av alla tusentals färgskiftningar i grönt, gult, rött och orange och samtidigt som man sippar på något varmt.
chai latte, kockens kryddor
Jag brukar passa på att göra en lite större omgång chai-pulver. Så man lätt kan blanda sig en kopp, eller varför inte fylla en hel termos! Perfekt att ha i en burk och bara ta fram av när man är sugen. Det finns egentligen ingen regel när det kommer till vilka kryddor som blandas i och det finns med all säkerhet lika många sätt att tillaga detta på som det finns te-drickare.
chai latte, kockens kryddor
Men i min kryddblandning har jag valt mina favoritkryddor:
Kanel, ingefära, kardemumma, kryddnejlika och muskot. Sedan brukar jag även ha i lite svartpeppar, Det ger liksom lite extra sting! Till denna omgång av min chai-blandning använde jag mig av Kockens Kryddor. Och jag blev glatt överraskad av att de har så många kryddor som är ekologiska! Nästan alla kryddor jag har använt här fanns med i deras ekologiska sortiment. En stor tumme upp för det!
En annan sak jag verkligen gillade var deras smarta snäpplock! Hur många gånger har jag inte irriterat mig på att locken till kryddburkarna rullar iväg, eller ännu värre rasar av rakt ner i maten eller det man bakar. Här var det enkelt att bara knäppa upp locket och sedan ha ut önskad mängd kryddor. Hur bra som helst!chai latte, kockens kryddor
Jag brukar antingen söta med lite honung eller rörsocker. Det beror på vad jag har hemma. Och det bästa är att man får söta efter hur man själv vill ha det. Jag gillar det kryddstarkt och inte så sött, medan barnen gärna har den lite sötare. Börja med en liten mängd och öka på tills just du blir nöjd!
chai latte, kockens kryddor
Här har det verkligen blåst idag. Mängder av löv har rasat från träden. Men det gör oss inte så mycket. Vi passade på att plocka in lite fina löv som vi ska pyssla med till helgen. Och så fikade vi med varsin chai-latte såklart! Jag använder gärna mandelmjölk eller någon annan växtbaserad mjölk till min chailatte. Men det gör man ju precis som man vill med!
Det bästa med den här kryddblandningen är att den går att använda till annat också. Att smaksätta en kaka med tillexempel. Jag älskar den kryddiga smaken av kanel och ingefära. Det gör sig perfekt i en sockerkaka tillexempel!
Kryddblandning, räcker till ca 8 koppar:
10 tsk Kockens ekologiska kanel, mald
2 1/2 tsk Kockens ekologiska ingefära, mald
2 1/2 tsk Kockens ekologiska kardemumma, mald
2 1/2 tsk Kockens ekologiska kryddnejlika, mald
5 krm Kockens muskotnöt, mald
2 krm Kockens ekologiska svartpeppar, mald
Blanda alla ingredienser och förvara i en burk med lock.
 
Chailatte, 2 koppar:
2 msk kryddblandning
1 msk socker
4 dl vatten
2 tepåsar svart te
3 dl valfri mjölk
Blanda kryddblandning, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i cirka 5 minuter. Lägg sedan i tepåsarna och låt dra ytterligare 1 minut. Sila av i en ren kastrull. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Smaka eventuellt av med mer socker om du vill ha den sötare. Häll upp i fina glas eller muggar. Serveras direkt.
Självklart kan man värma på mjölken separat och skumma den om man vill det.
 
Vad gillar du helst att dricka så här på hösten? Kaffe? Te? Eller kanske varm choklad?

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petra
Petra
5 år sedan

Låter sjukt gott!!
Jag använder inte socker eller sötningsmedel alls, kan det smaka gott utan eller måste man ha lite sött i för att den ska bli god?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Petra
5 år sedan

Det går självklart att göra utan sötningsmedel. Sen blir det i mitt tycke lite godare med något som bryter av alla kryddorna något. Kanske lite, lite honung kan funka för din del?

Kate
5 år sedan

Låter riktigt gott och värmande, men i helgen verkar det som om vi får dricka något svalkande.. Önskar Er en fin fredag 🌻🍁
Kram Kate

Anna
Anna
5 år sedan

Jag har testat receptet och resultatet blir lite ”slajmigt”. Vet du vad det kan bero på?

trackback
3 år sedan

[…] de här blev så goda! Blandade till chaikrydda efter ett recept på Linneas Skafferi men halverade […]

steel cut oats, gröt. äpple

Nästa inlägg

6 goda recept på gröt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x