6 goda recept på gröt

steel cut oats, gröt. äpple
Vet ni att det är grötens dag idag? Jag som äter nästan äter gröt varje morgon, året om tycker såklart att detta är en dag lika viktig att fira som kanelbullensdag! Om inte viktigare. Med tanke på hur många grötrecept jag har på bloggen, jämfört med antalet recept på bullar… Många tycker gröt är trist och tråkigt. Det gör inte jag! Det finns ju såå många olika varianter på gröt att laga. Idag tipsar jag på allt från äppelgröt till hirsgröt och chokladgröt.
Om jag bodde själv, utan barn och man att ta hänsyn till. Då skulle jag med största sannolikhet leva på gröt och sallad. För det är nog mina favoriter här i världen. Att få starta dagen med en skål varm och riktigt god gröt. Det är fint det!
En favorit här hos oss är gröt gjord på steel cut oats. Här har jag gjort en variant av äppelgröt som fått koka i min Crock Pot. Hur smidigt som helst om jag får säga det själv! Här hittar ni också ett recept på äppelgröt, men kokat på risgryn istället.
 
gröt, frukost, banan, nyttig
Hirs är ett glutenfritt sädesslag från Kina som passar utmärkt att koka just gröt på. Här har jag toppat hirsgröten med stekt banan, jordnötssmör och hackade nötter. En smakkombination som är riktigt, riktigt god! Och som såklart passar att toppa andra sorters gröt med också!
steel cut oats gröt frukost
Under de senaste månaderna har steel cut oats varit barnens favoritgröt. Vi varvar det och havregrynsgröt här hemma. Tillsammans med mosad banan, färska bär eller rivet äpple blir det en perfekt start på dagen!
mandelgröt
En lite annorlunda gröt får man om man kokar mandelgröt. Men det är en gröt full med energi och du står dig länge på den.
recept på risgrynsgröt
Just precis i skrivande stund har en omgång risgrynsgröt kokat klart i min crock pot. Barnen har tjatat ett bra tag och nu kunde jag inte hålla mig längre. Jag kokar alltid min risgrynsgröt i ugnen eller i min crock pot. Sedan är det bara att ta fram och värma ett par portioner åt gången.
chokladgröt havregrynsgröt med kakao, banan och bär
Choklad till frukost? Ja men självklart! Koka en kastrull med chokladgröt, toppa med frukt bär och lite nötsmör. Hur gott som helst. Och det känns alltid lite extra lyxigt att äta choklad till frukost, eller hur?
 
Hur är det med dig? Är du en grötperson? Eller äter du allra helst något annat till frukost?
Gillade du det här inlägget? Tryck gärna på hjärtat här nedanför och lämna en liten kommentar!

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kanelbullar, butterkaka

Nästa inlägg

Butterkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x