Svar på alla era frågor

I veckan har jag haft en liten frågestund på Insta stories. Där ni kunde ställa vilka frågor ni ville. Det dyker upp frågor från er läsare varje vecka, så det är fint att ibland kunna samla en del på ett och samma ställe. Men nu kör vi igång! Tyvärr fick jag inte med exakt alla frågor denna gång. Men om det uppskattas tar vi en frågestund snart igen!
 

 • Var kommer du ifrån/Var bor ni–  Jag kommer ifrån Sala, en liten stad i Västmanland.

 

 • Vilken utbildning har du?– Jag är i grund och botten undersköterska och har arbetat som det i olika former till och från under åren. Men för snart 3 år sedan bestämde jag mig för att satsa allt på mitt egna igen.
 • Vad äter du INTE?– Hmm, ja alltså jag är egentligen inte så kräsen. Jag äter det jag blir serverad, så är jag uppfostrad. MEN, äter helst inte rött kött, fågel eller fläsk. Och kokt kål. Det går bara inte.
 • Har du någon gång besökt Älvåsa, ett mysigt sommarcafé i Östa?– Nope, det har jag inte. Men vi har ju inte så långt till Östa alls. Så nästa sommar kanske? Tack för tipset!
 • Har ni någon matbudget i familjen?-  Alltså jag önskar att jag kunde säga ja på den frågan. Men eftersom mat är en stor del av mitt arbete så är det faktiskt helt omöjligt att hålla någon form av matbudget här hemma. Vi äter kanske ute 3 gånger i månaden hela familjen. Och så kan det bli någon lunch när vi inte har matlåda.
 • Jobbade du med något innan de ”blev med ” Linnéas Skafferi?-  Jag har arbetat med massor av saker. Flyttade hemifrån när jag var 16, så har arbetat sedan dess. Mitt första jobb var att städa på en privat tandläkarklinik. Perfekt jobb att göra efter skolan när jag gick på gymnasiet! Sedan har jag jobbat som undersköterska, jobbat på ett café, suttit på kontor, jobbat på ett transitboende för nyanlända och en hel del annat. Jag har alltid gillat att jobba och faktiskt aldrig varit ofrivilligt arbetslös 🙂

 
bananplättar

 • Är dina barn kräsna när det gäller mat? –  Ja och nej måste jag säga på den.  Axel han äter i stort sett allt. Och ofta mer än mig. Isac äter bara när det passar honom. Oavsett var det är som serveras. Vill han inte äta passar inte ens pannkaka. Och ibland kan han äta två portioner fisk… Så det är högst varierande. Igår åt han bara ris. Med salt och ketchup. Vägrade smaka på kycklinggrytan…
 • Hur gammal är du?- Jag är 31 år.
 • Vilket är ditt favoritrecept?-  Åh, som jag tycker den frågan är svår! Det är så olika från dag till dag! Men till frukost älskar jag gröt i olika former. Och till middag äter jag gärna något i stil med morotsbiffar.
 • Kan du visa hur du gör när du snurrar/viker dina bullar?- Ja men det kanske jag ska göra en liten video på? Skulle ni vilja se det?
 • Hur ofta och vad tränar du?- Jag försöker träna minst 3 pass i veckan på gym. Sen lägger jag gärna till ett gruppass på det eftersom jag starkt ogillar konditionsträning. Så brukar vilja gå på ett pass för att få upp flåset lite. Sedan har vi en labrador som behöver sin motion. Så blir en del promenader också. Jag älskar att träna så skulle egentligen vilja träna mer än jag gör idag.
 • Vilket är ditt favoritbakverk?- Alltså den här äppelcheesecaken jag gjorde för ett par veckor sedan är ruskigt god måste jag säga!

äppelcheesecake med topping, cheesecake i ugn

 • Hur många barn har du? Och vill ni ha flera? – Vi har välsignats med 2 grabbar i våra liv och för oss räcker det så. Och vi är båda väldigt överens i den frågan.
 • Ditt bästa tips för att spara tid vid matlagning?-  Förbered det du kan dagen innan, eller laga mat i en Slow Cooker. Ska ni äta pasta på måndagen, koka extra mycket pasta så det räcker till en pastagratäng eller pastasallad senare i veckan tillexempel. Eller laga en extra rätt på söndagen!
 • Godaste receptet på kakor?- Åh, så svårt! Om jag måste välja, så säger jag chokladbollar!
 • Favoritstad i Sverige?- Det finns ju så otroligt många fina städer i Sverige! Men en stad som ligger mig riktigt varmt om hjärtat är Rättvik.
 • Bästa nyttiga mellanmålet?- Jag gillar att blanda nötter och frukt med lite keso. Så gott! Eller en smoothie!
 • Hur lång är du?- Jag är 160 cm lång. Eller kort. Beroende på vem man frågar….
 • Om du skulle ha fest med buffémat i februari, vad skulle du laga då? Vad är i säsong?- I februari är det fortfarande säsong för en hel del rotfrukter och kålsorter som rotselleri, morot, brysselkål, grönkål mm. Och så är citrusfrukterna fina!  Så rent spontant skulle jag kanske göra någon soppa (fint att ha upp i små glas) på jordärtskockor kanske. Paj fungerar ju året om och brukar vara bra att ha på buffé då det mättar ganska bra. Och så bröd såklart. Kanske focaccia? En stor sallad på säsongens grönsaker.
  Sedan brukar jag alltid försöka fylla ut på en buffé med olika saker som gör att det känns ”fylligare”. Som skålar med oliver, olika sorters ostar och frukt.
 • Vad är viktigt för dig när du väljer vilka varor du köper? Pris/krav/förpackningar/var de kommer ifrån/märke?- Jag försöker köpa så mycket som möjligt ekologiskt, vilket idag faktiskt inte är speciellt svårt. Sedan brukar jag skippa konservburkarna och köpa tetraförpackningar istället. Frukt och grönt köper jag i så stor utsträckning det går svenskt. Men som nu när barnen önskade sig clementiner, så köper jag såklart det. Jag skulle inte kalla mig matsnobb, men vi lägger hellre några kronor mer på mat och får en högre kvalitet på maten. Sedan lagar jag ju nästan inget kött hemma längre. Och linser har ett betydligt lägre kilopris än köttfärs brukar jag tänka.
 • Tips på glutenfira recept?- Oj, finns så mycket som är naturligt glutenfritt. Men mina havreplättar är fina. Och bovetevåfflorna! När det kommer till desserter finns det massor med recept som är glutenfria. Pavlova tillexempel!

 
Nu har jag ett par frågor till er! Kan ni inte skriva ett par grejer ni gärna vill se mer av här på Linnéas Skafferi? Vill ni ha mer rörligt? Mer bakning, mindre bakning? Hälsosamma recept, vardagsmat eller festmat? Skriv gärna vad ni helst läser om!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
Caroline
5 år sedan

Jag gillar vardagsrecept. I bloggformat. Kollar inte rörligt material. Tycker om konceptet du har med fem rätter i samma inlägg. Vill vi äta någon god lax t.ex. är det fiffigt att få inspiration till fem olika varianter och välja det som passar näst.
Tack för en bra och i inspirerande blogg!

AnnBritt
AnnBritt
5 år sedan

Håller med Caroline i allt hon skriver! Lägger till bakning oxå! Det är alltid roligt med nya recept!

Anna
Anna
5 år sedan

Just nu försöker jag hitta ett sätt att göra magen glad och försöker minska eller utesluta helt mjölkprodukter, gluten och socker. Sådana recept på vardagsmat men även efterrätter och bakverk tas gärna emot. Sedan är jag jätteförtjust i vegetariska recept. Jag skulle gilla omväxling och gärna se någon film av hur du gör vissa saker. Tycker också om att läsa då du skriver om din familj och vardag.

Klara
5 år sedan

Fint å läsa lite mer om dig! Hängt här ett tag pga av alla härliga recept! Mest intresserad av vegetariskt å bakning och tycker om din blogg väldigt mycket!
Jobbar i fiskbutik i Göteborg och tipsar alltid om ditt recept på fiskpinnar i ugn när kunder säga att de ska steka fiskpinnar. Tycker det är så bra! Tyckte också det var så fint att läsa ditt inlägg om valet och att du har så bra värderingar. Tack för en härligt ställe på internetet!

Karin
Karin
5 år sedan

Har nyligen hittat till din blogg men redan har flera av dina vegetariska middagsrecept blivit storfavoriter här hemma. Relativt vanliga ingredienser, som du bara kombinerar på nya intressanta sätt. Och vips står där en supergod middag på bordet.
Jomen faktiskt, jag är verkligen så djupt imponerad av detta faktum att ALLA jag testat hittills varit så goda, och därtill – som en glad bonus – intressanta så det liksom blir lite roligare till på köpet.
Så frågar du mig så gärna fler vego-recept!:D

Therese
5 år sedan

Jag vill gärna se mera livsstil, man vill liksom se mer av personen bakom bloggen och vad den gör i sin vardag oavsett om det är en dag i skogen, inredning, trädgård eller en resa. Känns som om att vi är förbi den biten där bloggar är specificerade på enbart en grej text mode, skönhet, inredning, mat osv – det blir lite mer intressant att få hänga på i vanliga livet ibland än bara ett specifikt område och man behöver inte vara superprivat heller för det är inte vad det syftar på utan mer lära personerna bakom bloggarna lite mer och få en bättre variation <3 Annars så skulle jag vilja ha lite mera udda recept typ raw food och sådant samt miljötänk kring produkter med tanke på hur vi de flesta av oss människor nu mer eller mindre bidragit till att förstöra den fruktbara jorden som vi alla går på och förhoppningsvis skall kunna fortsätta leva på – så tips och tänk kring klimatsmart mat och mathantering helt enkelt =)

Pia
Pia
5 år sedan

Jag gillar vardagsmat o hälsosamt. O brödbak

chailatte, kockens kryddor

Nästa inlägg

Hemgjord chailatte

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x