Pasta med ajvar och fetaost

pasta med ajvar och fetaost
 
Idag tänkte jag tipsa om en sådan där perfekt vardagsmiddag. Ett busenkelt recept att ta till om man tröttnat på pasta med köttfärsås, men ändå är sugen på pasta. För säga vad man vill om pasta, men det är outstanding vardagsmat! Dock man kan verkligen behöva variera sig. För det är så lätt att bara laga samma sak om och om igen!
När tiden är knapp är det grymt bra att ha en burk ajvar hemma. Jag vet inte hur många gånger det räddat mig! Man står där och river sig i skallen. Vad tusan ska jag trolla fram till middag idag? Ingen har handlat på hela veckan och jag orkar inte anstränga mig mer än nödvändigt. Då får man syn på den där burken i skafferiet. En burk full med god paprikasås som liksom bara räddar livet på en! pasta med ajvar och fetaost
Tidigare har jag lagat en kycklingratäng med ajvar, som påminner lite om den här pastan. Vill man går det såklart fint att tillsätta kyckling i den här pastan. Men jag valde att göra denna rätt vegetariskt och stekte istället på ett gäng champinjoner. Här får man alltså känna efter lite vad man är sugen på. Och kanske framförallt vad man har hemma! Se det som en bra grund!
Idag har jag varit i Stockholm på Loppikontoret. Först hade vi frukost och lite utbildning, sedan passade jag på att sitta kvar och jobba till efter lunch. Får alltid så mycket gjort när jag sitter där! Så skönt! Innan jag åkte hem fixade jag lite ny rekvisita till ett par jobb. Och så sprang jag i all hast in på Panduro en sväng. Det var nog tur att jag hade väldigt tight med tid, annars hade jag kunnat shoppa hur mycket som helst! Jag blev så pysselsugen! Kanske ska jag beställa hem lite tillsammans med barnen så vi kan pyssla på höstlovet. Det vore kul! Efter en impulshandling av pumpor på Hötorget hann jag preciiiis med tåget hem. Plockade upp Isac från förskolan och Axel från fritids. När vi kom hem var vi rätt trötta hela gänget och som tur var hade jag mat i kylen som vi bara kunde värma på. Så grabbarna satte sig och spelade tv-spel och jag fick lite mer jobb gjort. Men från soffhörnet. Det är också ett helt ok ställe att jobba ifrån 😉
pasta med ajvar och fetaost
En smak som passar så otroligt bra till ajvar är fetaost. Jag tror knappt jag skapat ett enda recept med ajvar där jag inte också har haft i just fetaost. Det är liksom bara en perfect match! Jag hade en förpackning färskost hemma som jag hade i, men det går såklart bra att ha i creme fraiche istället. Ta det du har till hands eller gillar bäst.
Jag brukar alltid ta linspasta i någon form. Det är lite extra protein och mer långsamma kolhydrater i de flesta sorter, vilket jag gillar. Men ni tar såklart den pasta som ni gillar allra bäst!
 
Pasta med ajvar och fetaost:
ca 250 g champinjoner (kyckling eller vad du nu vill ha i)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
1 msk tomatpure
1 burk, ca 300 g ajvar
1 grönsaksbuljongtärning
ca 1 dl pastavatten
150 g naturell färskost
salt & svartpeppar
saft från 1/2 citron
4 port valfri pasta
150 g fetaost
färsk persilja
Skiva champinjonerna tunt och stek i en torr, medelvarm gryta tills de börjar få lite färg. Finhacka lök och vitlök och ha i tillsammans med lite olja. Stek på medelvärme tills löken mjuknat. Tillsätt tomatpure och stek ett par minuter till. Ha i en burk ajvar och grönsaksbuljong. Tillsätt cirka 1 dl av pastavattnet. Låt allt koka upp och koka ihop. Rör i färskosten, smaka av med salt, peppar och citron.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastan och låt den ånga av något. Rör sedan ner pastan i såsen. smula fetaosten och strö över tillsammans med hackad persilja,
Servera till en god sallad

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pernilla
Pernilla
3 år sedan

Sååå god!!! Älskar denna! Snabb och enkel att laga! Brukar slänga i några små kuber av fryst spenat.

mjuk pumpakaka med apelsinfrosting

Nästa inlägg

Mjuk pumpakaka med apelsinfrosting

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x