Mjuk pumpakaka med apelsinfrosting

mjuk pumpakaka med apelsinfrostingJag har helt klart fått en helt ny favoritkaka. Sedan tidigare har jag varit rätt svag för både mjuk pepparkaka och morotskaka och man kan väl säga att det här blev som en blandning av dom båda. En saftig och riktigt smakrik mjuk pumpakaka kaka med massor av härlig apelsinfrosting.
Just pumpa är min nya favorit. Så otroligt gott i både matlagning och bakning. Hittills har jag mest använt mig av Butter Nut pumpa. Jag tycker den är prisvärd och riktigt god!
mjuk pumpakaka med apelsinfrosting
Den här mjuka pumpakakan gjorde jag förra veckan då jag hade P4 Västmanland här. Dom kommer en gång i månaden och sänder här hemifrån mitt kök. Vi bakar alltid något smarrigt och jag försöker att hitta på något passande tema varje gång. Och eftersom hösten är här på riktigt passade det ypperligt att baka en pumpakaka tycker jag. Ofta bakar jag dubbelt, då vi bakar live, men så brukar jag förbereda en kaka som vi kan provsmaka, ifall det är något som tar lite tid i ugnen eller så. Vilket innebär att jag får en hel del fikabröd över. Men i förra veckan löste det sig hur bra som helst. På torsdagen hade jag nämligen ett helt gäng killar här som reste ställning runt hela huset då vi skulle lägga om taket. Jag skickade ut ena kakan tillsammans med lite kaffe till dom och vips var största delen av kakan uppäten. PERFEKT!
mjuk pumpakaka med apelsinfrosting
Sen hade vi folk här hemma precis hela helgen. Så många fina människor vi har runt oss som kommer och hjälper till! Det är en hel del kvar som ska fixas på taket, men jag hoppas det mesta blir klart i veckan! Så har huset äntligen fått ett nytt, fint och fräscht tak. Dom konstaterade när dom började riva att taket antagligen var original från när huset byggdes. För ca 100 år sedan!! Så det var dags kan man säga…
mjuk pumpakaka med apelsinfrosting
Jag har aldrig testat att smaksätta frosting med apelsin, men jisses så gott det var! Bröt av fint mot det söta och passade så bra till alla kryddor i kakan. Den här kommer jag garanterat baka fler gånger i höst!
 
Mjuk pumpakaka med apelsinfrosting:

4 ägg
3 dl rörsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör
2 tsk ingefära
2 tsk kanel
1 tsk muskot
1 tsk kardemumma
ca 300 g riven Butter Nut-pumpa
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.  Smält smöret och ha i alla kryddor i smöret. Skala och riv pumpan, blanda i det i smöret. Vänd försiktigt ihop mjöl och äggblandningen. Rör sist i smör och den rivna pumpan.
Smörj och bröa en form, ha i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i cirka  40 minuter. Låt svalna helt.
Apelsinfrosting:
50 g mjukt smör
100 g färskost
4 dl florsocker
1 apelsin
pumpakärnor
Vispa smör och färskost klumpfritt, tillsätt florsockret, lite i taget. Pressa i saft från ca 1/2 apelsin. Riv i lite skal från apelsinen.. Bred frostingen över kakan. Dekorera med rivet apelsinskal och pumpakärnor
Brukar du baka eller laga mat på pumpa? Vad brukar du göra isåfall?
Gillade du det här inlägget? Tryck gärna på hjärtat här nedanför!
3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
Malin
5 år sedan

På mitt jobb (skolkök) använder vi pumpa ganska mycket på hösten speciellt runt halloween😊 man kan göra massor! Rosta, göra hummus, olika sallader mm Spagettipumpan är rolig och blir som nudlar nästan. Barnen gillar pumpa som grönsak då den oftast är lite söt.

Hannah
5 år sedan

Kan man använda urgröpet från kommande halloweenpumpa tror du?

vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor

Nästa inlägg

5 goda recept med sötpotatis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x