Halloweentårta med spöken

halloweentårta, spöken, kärleksmums
Nu närmar sig halloween vänner! En prefekt högtid där man får pyssla lite extra, utan att det finns några som helst krav. Ungefär som påsken. Som en uppladdning inför julen känner jag! Internet är fullt av olika kreativa recept på hur man får till godsaker till halloween. Och jag hade en plan på att göra en halloweentårta. Gärna i choklad. Men ofta blir de så otroligt mastiga och tunga. Och jag ville ha en tårta som barnen gillade. Som heller inte var allt för avancerad att göra. Då slog det mig: Kärleksmumstårta!! Varför har jag aldrig gjort det tidigare!? Jag känner nog ingen som inte älskar kärleksmums. Fluffig chokladkaka med silkeslen glasyr. Vad kan liksom gå fel?
halloweentårta, spöken, kärleksmums
Nu har barnen precis gått på höstlov, vilket vi alla känner var riktigt välbehövligt. Både jag och Sebastian tog en power nap på soffan igår kväll, och barnen var det inga som helst problem att få i säng! Ja, och sen somnade jag såklart i soffan innan kvällen var över. Hej fredag liksom! Dessutom fick jag sovmorgon i morse och vaknade inte förrän 8.40. Dock var jag upp med hunden i 5-draget. Han passade på att äta en rejäl dos fågelfrö och halvruttna äpplen igår på dagen. Så jag antar att det satte fart på den är lilla magen kanske. Labradorer alltså. Helt omöjliga att ha att göra med!
Här vaknade vi upp till en värld med kanske 0,5 cm snö. Barnen blev överlyckliga och Axel tycker gott snön kan komma nu. Själv känner jag att vi behöver städa upp ute efter takbytet innan snön kommer och gömmer allt skräp. Så det får gott vänta ett tag till!
Fick ni snö inatt?
halloweentårta, spöken, kärleksmums
Till min halloweentårta målade jag spöken av stora marshmallows. Jag köpte pennor med ätbar färg på Panduro, sen var det bara att släppa lös kreativiteten. Det fungerar även bra att måla på färdiga maränger om man hellre vill ha det. Men jag ville ha lite större spöken.
Jag tror det är Frida, eller eventuellt Camilla som jag lärt mig ett superfiffigt trix av när det kommer till kärleksmums. Och det är att göra små hål i botten innan man har på glasyr. Då rinner det liksom ner lite glasyr i kakan, den blir ännu saftigare och smakar mer. Bra va? Både Camilla och Frida har riktigt fina bakbloggar, så kika in hos dom om ni letar mer inspiration!
Jag har en form som mäter ca 18 cm i diameter som jag har använt här.
Glasyren jag har använt här är en klassisk glasyr man har till kärleksmums. Ska bara vuxna äta kakan kan man tänka sig att det vore gott att ha i någon form av likör kanske. Ett litet tips sådär….
Halloweentårta med spöken:
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
1 1/2  dl mjölk
Glasyr:
125 g smör
6 msk färdigbryggt kaffe
3 msk kakao
ca 7 dl florsocker
dekoration:
svart strössel
Maltesers
marshmallows
ätbar färg
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem växelvis med mjölken och smöret. Rör till en jämn smet. Klä en rund form med bakplåtspapper och ha i smeten. Grädda i 225 °C i cirka 25-30 minuter. Prova med en sticka så kakan är klar i mitten.
Smält smöret och ha i kaffet. Rör i florsockret och kakao, vispa gärna med en liten visp tills glasyren blir klumpfri.  Låt glasyren svalna, den ska fortfarande gå att bre ut, men inte vara för rinnande.
Dela kakan i två delar. Gör små fördjupningar eller hål med hjälp av skaftet på en slev. Jag tog en ätpinne och gjorde hål med. Bred sakta på ett lager glasyr. Låt det liksom sjunka in lite i kakan och ha eventuellt på lite mer. Lägg sedan försiktigt på den andra bottnen.. Bred på glasyr på toppen och låt den gärna rinna ut för kanterna. Dekorera med svart strössel Maltersers och fina spöken.
En perfekt halloweentårta till stora som små!
 
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tamy
5 år sedan

Mums, tusen tack för tipset… Brukar göra en variant av din ihop med lite amarettolikör i och den brukar bli kanon (kan rekommenderas)..
Kram från mig 🙂

matmedmera
5 år sedan

Enkel och fin tårta. Älskar choklad!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  matmedmera
5 år sedan

Ja ibland är det enkla det allra bästa!

Kate
5 år sedan

Låter som en perfekt tårta till vår Halloweenfest för dagbarne n, så tack för tips..🍊👍🍁
Önskar Er en finfin söndag, kraaam Kate

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Kate
5 år sedan

Åh så kul att kunna inspirera lite! Detsamma till dig<3

Linda
Linda
5 år sedan

Gräddar du dina mjuka kakor i varmluft eller ”vanlig” ugnsvärme? 🙂

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Linda
5 år sedan

Jag har vanlig ugn. Ingen varmluft.

halloweenpyssel babybel ost monster diy

Nästa inlägg

Halloweenpyssel- Babybel ostmonster

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x