Höstlovsmat- 5 recept som barnen älskar

hemgjorda chicken nuggets nyttiga
Hejsan, Hur har ni det alla i vintersverige? Här inledds höstlovet med att den här mamman i lätt panik fick rota fram barnens vinterkläder. Eftersom helgen bjöd på ett par centimeter snö! Jag visste att kläderna skulle finnas där någon stans. Men inte exakt var. Allt kändes lite som en scen ur Sunes jul. Där allt barnen vill är att gå ut och leka, men Rudolf ska först fixa bästa vallan. Och när dom väl kommer ut är snön försvunnen. Lite så kändes det, för den där första snön, den ligger ju sällan mer än en timme eller så. Men i år verkar den stanna ett par dygn i alla fall. I morgon ska det regna, så det är bäst barnen passar på att gå ut och leka så länge det varar liksom. Här har vi som sagt höstlov! Så otroligt efterlängtat av stora som små! Bara det att inte behöva ställa klockan på morgonen under en vecka är ju guld! Jag ska passa på att jobba lite nu och barnen kröp ner i soffan efter frukosten och kollar på Ice Age. Sen skulle dom gå ut. En fin start på lovet! Eftersom jag antar att det är fler än vi som är hemma på lov tänkte jag att veckans mat får bli: Höstlovsmat- 5 recept som barnen älskar. För vips så ska man ju laga både lunch och middag till hungriga barn.
Först ut är hemgjorda chicken nuggets. Har ni inte testat att göra egna än, GÖR DET! Så mycket godare än dom man kan köpa, Och i alla fall mina barn älskar det. Mat man får sitta och äta med händerna. Vem älskar inte det. Skär upp massor av grönsaker i stavar till och servera med barnens favoritdipp!
fiskburgare lax torsk fiskbiffar
Jag vet inte hur det är hos er, men ibland kan det vara trixigt att få i barnen fisk. Men då kan det vara bra att servera det i ett annat format än kanske fiskfiléer. Som tillexempel fiskburgare. Gör en remouladsås som dressing och servera i bröd. Det älskar mina barn!
ägg och mjölkfria våfflor, vegansk våfflor
Våfflor och pannkakor. Det har barnen högt på listan över mat vi ska äta under veckan här hemma. Jag tycker det är efterrätt, en dessert. Men barnen är övertygade om att det är den bästa maten! Jag brukar alltid servera keso och grönsaker till. Då blir det i alla fall lite mer mättande. Just det här receptet på våfflor är både ägg och laktosfritt. 
vegetarisk stroganoff med morot och halloumi
På top 10 listan av favoritmat hos mina barn kvalar stroganoff med halloumi och morot lätt in. Krämigt och gott tillsammans med lite matvete eller råris och grönsaker blir det en middag hela familjen kan tycka är riktigt god! Lättlagat är det också!
tortillapizza med kyckling
En annan favoriträtt hos oss är tortillapizza. Barnen älskar det för att ja, det är ju pizza. Jag älskar det för att det är typ världens enklaste mat. Som ändå känns lite festligt. Ja för det är ju pizza… Lätt att variera efter tyckte och smak. Vill barnen ha ananas och banan på sin, varsego! Jag väljer något helt annat på min…
Nu ska jag beta av lite jobb här medan allt är lugn och stilla. Sen har vi massor av ärenden att bocka av idag. Som att åka till IKEA och hämta ut lite nya garderober och ny säng till Isac.
Är ni höstlovslediga den här veckan? Vad ska ni hitta på för kul?

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christina
Christina
5 år sedan

Hej Linnéa, tack för en jättetrevlig blogg först och främst! Liten fundering ang Halloweentårtan (kärleksmumset) ser ju riktigt smaskigt ut men blir den så hög eller har du två kakor på varandra? Kram Christina 🤗🕷

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Christina
5 år sedan

Jag har använt en lite mindre form så man får en liten, högre tårta. Vill man få en större, högre kan man dubbla receptet och ta en stor form istället.

halloweentårta, spöken, kärleksmums

Nästa inlägg

Halloweentårta med spöken

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x