ANNONS

Messmörsknäck

I annonsamarbete med Kökets Box & Fjällbrynt

Knäck med messmör kökets box
Äntligen är det helt ok att börja planera inför julen. Vilket godis ska bakas i år? Undrar om jag behöver köpa nya fina kuddar till soffan. Och hur var det med ljusslingorna? Var la vi dom? Och var den ena trasig? Allt sådant där som man behöver reda ut innan julen är här! Jag har i alla fall redan börjat lite med julgodiset. Alltså, jag har inte gjort julgodis nu som ska finnas kvar till jul, nej jag har börjat prova lite olika nya recept! Och tack vare mitt fina samarbete med Kökets Box har jag fått prova två härliga julgodisrecept av Ernst! Nämligen knäck med messmör och lakritskola!
Knäck med messmör kökets box
Lagom till första advent kommer Specialboxen Kökets julbak. Det är en box för dig som älskar allt som har med jul, bakning och Ernst att göra! Boxen innehåller förutom härliga produkter som kan användas till julbaket även Ernst mest populära recept på julgodis och utvalda designprodukter från ERNST! Boxen har ett värde på hela 600 kr(!!) men du betalar 299kr. Boxen finns i en begränsad upplaga,så här finns ingen tid att spilla om ni vill hinna lägga vantarna på en box! Klicka dig in här för ett enkelt beställa en box!
Jag älskar det här konceptet med boxar! Man blir alltid så positivt överraskad av alla fina nya produkter man får möjlighet att testa genom dom. Och just den här specialboxen är perfekt att köpa till sig själv i lite tidig julklapp. Allt för att få igång lite extra julstämning hemma! Jag har ju fått testa den här härliga julboxen och jag lovar, ni kommer inte att bli besvikna!
I just denna julbox ingår en värdecheck på ett paket Fjällbrynt messmör. Så du kan enkelt använda den i mataffären och hämta ut ett paket lagom till julbaket!
Knäck med messmör kökets box
Jag har faktiskt aldrig testat att baka med messmör tidigare, och jag blev positivt överraskad! Det gav en lite extra kolasmak och knäcken blev perfekt! Att dessutom byta ut mandlar mot krossade polkagrisar var ju genialt! Hur gott som helst! När man lägger något i knäckformens botten minskar dessutom risken för att formen ska vicka när man klickar i smeten. Bra va!
 
Messmörsknäck:
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 msk smör
1 dl grädde
1 dl strösocker
1 dl messmör
polkagrisar
Blanda alla ingredienserna till knäcken i en tjockbottnad kastrull. Rör om ordentligt.
Koka smeten tills den klarar kulprovet (ha upp iskallt vatten i ett glas och klicka i lite smet. Går det ett rulla en liten kula med fingrarna är knäcken klar).
Krossa polkagrisarna och fördela i botten på knäckformar. Ha i knäcksmeten i formarna. När knäcken stelnat något, strö lite krossade polkagrisar på toppen.
 
Har ni börjat förbereda något inför julen än?
 
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sockerkaka, saffran, kaka, advent saffranssockerkaka

Nästa inlägg

Saftig saffranskaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x