5 gröna recept som håller dig pigg

rostad pumpa grönkål
Halloj i vintermörkret!
Idag tänkte jag bjuda på 5 gröna, sköna recept! För jag känner att nu mer än någonsin behöver vi fylla på med massor av grönt. Men många kanske känner att det är svårt att hitta grönsaker som smakar något så här när hösten går mot vinter. Då finns det en sak att satsa på, och det är rotsaker och olika sorters kål. Det är i högsäsong nu! Och pumpa, vi får inte glömma den. Perfekt att ha som bas i grytor och soppor så här års. Sen bjuder jag även på en riktigt härlig smoothie idag. Man blir pigg bara av att se den!
Idag har det bara varit ett par plusgrader och snön har mycket stilla fallit utanför fönstret. Veckan skulle bjuda på mer minusgrader och barnen går och väntar på att det ska snöa på riktigt. För mig räcker det med att det blir lite, lite kallare. Så att det inte är så ofantligt lerigt ute. Det är allt jag begär av november.
Som jag sa, kål och pumpa är i högsäsong nu! Så varför inte bjuda på ugnsbakad pumpa med grönkål? Fräscht, enkelt och lättlagat!
Sötpotatis och pumpagryta med saffransaioli
En annan god kombination är sötpotatis och pumpa här i en härlig gryta. Det blir matigt, gott och mättande. Jag gjorde en solgul saffransaioli till. Fint för både kropp och knopp liksom!
rödbetsbourguignon fiskars
Rödbetor är också riktigt i säsong och passar utmärkt att ha i en gryta. Tillsammans med bästa kompisarna fetaost och hasselnötter.
Jag kallar det för rödbetsbourguignon.
kikärtor, kokosmjölk, morot, gryta
Annat som faktiskt alltid är i säsong och som kroppen gillar är ju olika sorters baljväxtern Därför är de perfekta att slänga i grytor och soppor. Här i en slags curry med både sötpotatis, morot, kikärtor och kokosmjölk. MUMS!
gurkmeja, ingefära, smoothie, förkylning
Sist men inte minst vill jag tipsa om den här. En härligt solgul förkylningssmoothie! Som sagt, man blir pigg av att bara kolla på den. Den innehåller bland annat gurkmeja som är antiinflammatoriskt. Fint va?
Nu ska jag strax stänga ner kontoret för idag. Lite fix kvar, sedan är det dags att lägga barnen. Men sen, då ska jag faktiskt lägga mig i soffan och läsa en stund. Eller just ja, jag har lite tvätt att ta hand om. Men sen så!
 
Har ni några bra och fina tips på hur man håller sig pigg och frisk så här i höstmörkret?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
5 år sedan

Jisses vad mycket gott, man blir ju alldeles lycklig i själen!

Suzanne
Suzanne
5 år sedan

Ser härligt ut! Skulle du kunna länka smoothiens recept också? Tusen tack!

Knäck med messmör kökets box

Nästa inlägg

Messmörsknäck

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x