Ugnsrostad brysselkål

ugnsrostad brysselkål lök granatäpple
Brysselkål, det är väl en riktig åsiktsdelare? Ungefär som koriander, lakrits och Donald Trump. Antingen älskar man eller så ogillar man starkt. Av dessa saker jag räknat upp gillar jag helt klart brysselkål bäst!
Dock är det en ganska ny bekantskap. För vem har inte råkat ätit ett par överkokta brysselkål i skolan och tänkt: ALDRIG MER!
Men så blir man vuxen och inser att man kanske ska testa igen. Och om brysselkål tillagas rätt, då är det helt magiskt gott! Men sönderkokta, vattniga brysselkål, det står jag helst över.
ugnsrostad brysselkål lök granatäpple
Just nu sitter jag mitt i ett kaosartat kök. Jag har ett par lite större jobb som ska bli klara under veckan. Så just nu är köksbordet fullt med listor av olika slag, kartonger, porslin, en halvdrucken kaffekopp och massa annat. Men det kommer att bli så bra det här och jag bara väntar på att få visa upp allt fint jag pysslat med här de senaste veckorna!
Under senhösten och vintern har jag haft ovanligt många samarbeten Vilket jag tycker är helt fantastiskt! För det gör att jag har möjlighet att skapa ännu mer och bättre innehåll till er här på bloggen att läsa om. Dessutom väljer jag bara att samarbeta med företag som jag genuint gillar. Dessutom tycker jag att det känns hedrande att större märken faktiskt vill arbeta med mig. Och uppskattar det jag gör.
Men hur känner ni? Kan det bli för många samarbeten och annonsinlägg?  Kommentera gärna <3
ugnsrostad brysselkål lök granatäpple
Men så till brysselkålen. Jag tycker ofta att den kan behöva lite sällskap. Och en viktig sak är att tillföra någon form av sötma. Brysselkål kan lätt vara beska, men om du bara ringlar över lite, lite honung. Eller sirap om du hellre föredrar det- ja då får man fram en helt annan smak i kålen. Utan att den alls blir söt. Bara god! Tillsammans med lite lök, flingsalt och granatäpple blir det här en perfekt rätt att ställa fram på julbordet. Eller bara till vilken härlig middag som helst egentligen!
 
Ugnsrostad brysselkål:
1 kg brysselkål
honung eller sirap
olivolja
1 gul lök
flingsalt
granatäpple
Dela de brysselkål som är stora. Lägg i all kål en ugnsfast form. Ringla över lite, lite honung eller sirap och olja. Massera in detta i kålen.
Skala och skiva löken fint. Blanda med kålen. Strö sist över flingsalt. Ugnsrosta på 200°C i cirka 30 minuter eller tills de börjat få färg och är mjuka.
Dekorera brysselkålen med granatäpple.
 
Nu ska jag fortsätta bocka av saker på attgöralistan. Som att åka och handla, hämta barn och fixa lite grejer inför morgondagens fotografering. Jag behöver även flytta runt alla möbler i matrummet. Så jag hoppas på lite hjälp från mannen där.. Jag hoppas ni alla har en fin tisdag, här ser vi faktiskt solen lite idag!!!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Katarina
Katarina
5 år sedan

Hej, ser supergott ut, använde du färsk eller fryst brysselkål?

Annie
5 år sedan

Jag älskar brysselkål och det här låter som ett supergott recept! Tack!

Vendela
Vendela
5 år sedan

Hej ! Är en av dem som älskar brysselkål… jag brukar strimla dem och steka lite mjuk i smör och sedan har jag i en skvätt japansk soja och stänger av plattan och låter svalna lite, sen går det inte att sluta äta direkt ur pannan… mums…. eller så serverar man som tillbehör till något smaskigt…
/ Hälsningar Vendela

Maria B
Maria B
5 år sedan

Hej, jag tycker att de samarbeten som varit har varit i din stil, så de inte sticker ut för mycket. Och det tycker jag är bra.

rostad pumpa grönkål

Nästa inlägg

5 gröna recept som håller dig pigg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x