Inkokt lax med saffran

inkokt lax saffran
 
För flera, flera år sedan åt jag en inkokt lax med saffran på en restaurang. Där och då tänkte jag att det här måste jag göra igen! Vilket jag inte gjort. Då och då har jag sökt efter recept, men inte hittat något. Så jag fick helt enkelt ta min mormors recept på inkokt lax och bara göra om det en aning. Inkokt lax med saffran är ju inte en rätt man bara kan äta till jul. Den passar året om. Men självklart lite extra bra den här tiden på året. Perfekt så här till någon av adventshelgerna kanske?
Jag har precis röjt fram köket efter dagens jobb. Idag har jag faktiskt hunnit med massor, vilket känns riktigt skönt! Nu ska jag strax packa ihop träningskläderna, hämta barnen och lämna Isac hos Sebastian. Sedan får Axel följa med mig till gymmet en sväng. Jag har sådan fruktansvärd huvudvärk, så jag tror det kommer bli skönt att träna lite. För min huvudvärk fungerar fysisk aktivitet eller sömn bäst!
inkokt lax saffran
 
Till laxen kommer vi äta kokt potatis, grönsaker och kanske en kall dillsås på gräddfil. Det blir hur bra om helst. Jag har tagit helt vanliga laxfiléer. Men man kan såklart ta en hel laxsida och skära ner i mindre bitar också. Det brukar finnas laxssida till bra pris så här till jul! Till den här omgången spad kan du utan problem lägga i bitar från en hel laxssida.
Inkokt lax med saffran:
2 L vatten
1 dl ättika
3 msk salt
10 kryddpepparkorn
1 stor lök
1 g saffran
2 tsk strösocker
4 lagerblad
dill
lax
Lägg alla ingredienser utom laxen i en stor kastrull och låt koka upp. Sjud i cirka 10 minuter. Lägg sedan i laxen och slå av värmen. Låt laxen ligga och dra i vattnet i minst 1 timme.
 
Riktigt lättlagad mat som passar både till vardag och fest!
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Heidi
Heidi
3 år sedan

Detta låter fantastiskt! Jag måste bara fråga, står kastrullen i rumstemperatur när laxen drar i den i en timme? Värmer du på den innan middag igen? 😅😍

grönkål, sallad, jul

Nästa inlägg

Grönkålssallad med apelsin

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x