8 goda pepparkaksrecept till pepparkakans dag

pepparkaksbollar, veganska, vegan
Idag är det 9 december vilket innebär tre saker. 1 det är andra advent, 2 det är pepparkakans dag och 3 det är Anna-dagen. Så ett stort grattis till alla er som har namnsdag idag! Och ett extra stort grattis till min allra bästa vän, som heter Anna <3
Så vad passar att tipsa om denna 9 december om inte 8 goda pepparkaksrecept till pepparkakans dag?
Tidigare i veckan tipsade jag ju om de här pepparkaksbollarna. Sötade med russin och dadlar istället för vanligt socker. Och med massor av härlig julsmak. Hur goda som helst om man bara är sugen på något litet.
pepparkakssnittar
 
Axels pepparkakssnuttar, oj vad ni är många som bakat dessa under åren. Namnet kommer från när Axel var liten och tyckte jag sa att vi skulle baka pepparkakssnuttar, när jag sa pepparkakssnittar. Så efter det kunde kakorna inte heta annat än Axels pepparkakssnuttar <3 pepparkaksgrottor-
Pepparkaksgrottor med Dumle är en fin liten småkaka att baka till jul. Enkel att göra så barnen kan utan problem vara med och baka om dom vill det!
recept klassisk mjuk pepparkaka
Ingen jul utan mjuk pepparkaka! Eller hur? Alla har sin favorit, men jag vill verkligen ha en riktigt saftig och mjuk kaka, precis om den här är. Allra godast är att servera lättvispad grädde och lingon till!pepparkakskladdkaka
Mitt bästa recept så här i juletid när man vill ha något gott, men inte speciellt avancerat. Det är pepparkakskladdkaka. Perfekt att baka och låta stå kallt fram tills den ska serveras. Vi åt glass till den igår. Men det går såklart bra med lättvispad grädde också.
 
pepparkaksglass
 
En annan superenkel grej att göra så här i juletid är pepparkaksglass! Till det här receptet behöver du inte många ingredienser och den går supersnabbt att göra! Hur bra som helst!
Chokladmousse är ett perfekt avslut på en god middag och varför inte ge den smak av pepparkaka så här i december? Gör i förväg och ställ in i frysen, då är det bara att ta fram och servera när det är dags för dessert!
skurna pepparkakor
Sist men inte minst är mina absoluta favoriter. Nämligen skurna pepparkakor. Det blir liksom ingen jul utan dom här hemma. Betydligt mycket enklare än vanliga pepparkakor att baka. Och så mycket godare!!
 
Jag har inte hunnit baka några julkakor än alls i år. Men jag kanske hinner med det idag. Då vi inte har mycket på planeringslistan. En fika hos min mormor och morfar och så ville barnen göra pepparkakshus. Sebastian är in och tränar nu och så tänkte jag hinna in till gymmet någon gång under dagen/kvällen. Det är allt. Vet inte när det hände sist. Så skönt!
 
Hoppas ni får en fin andra advent, och gratta alla Annor ni känner <3

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christina
Christina
5 år sedan

Tack för all inspiration och fina recept! (Och vackra bilder)! Blev jättenyfiken och sugen på pepparkaksgrottor! Trevlig advent! /Christina

inkokt lax saffran

Nästa inlägg

Inkokt lax med saffran

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x