Mozartkulor

mozartkulor, julgodis, godis, jul
Ett julgodis jag inte gjort på bra många år är mozartkulor. Vilket är lite konstigt, för det är ju ett ganska lättgjort julgodis som passar både stora och små att göra! Så i år tog jag tag i det hela och rullade mig ett gäng mozartkulor. Jag gör dom helst ganska små, för de blir rätt mastiga, Men det är ju helt en smaksak.
Idag firar vi in första dagen på jullovet för barnen. Dom tog sovmorgon, vi åt frukost framför julkalendern och nu spelar dom tv-spel en stund medan jag jobbar. Men strax ska jag börja koka varm choklad, för idag ska vi till skogen och grilla korv med några vänner. Hur mysigt som helst. Och en perfekt aktivitet att göra denna årets mörkaste dag. Här snöar det lite lätt, himlen är jämngrå och jag är tveksam till om det ens blir ljust idag
mozartkulor, julgodis, godis, jul
Vill man går det bra att ta mörk choklad istället för vanlig mjölkchoklad till mozartkulorna, då blir de mindre söta. Jag gjorde vissa helt släta, en del fick lite frystorkade hallon på sig, några lite snöflingsströssel och vissa gjorde jag mönster i med en gaffel. Låt fantasin flöda här!
Ett tips är att lägga någon krona extra på att köpa en lite bättre marsipan. Det gör verkligen hela skillnaden!
Mozartkulor, ca 30 st små
250 g nougat
400 g marsipan
300 g choklad
strössel, frystorkade bär eller annat till dekoration
Dela nougaten i 30 st bitar och rulla till kulor. Lägg på ett fat och ställ in i kylen.
Dela marsipanen i 30 bitar och platta ut till rundlar. Lägg en kyld nougatbit på varje platta av marsipanen och nyp runt, så all nougat täcks av marsipan. Rulla till en slät boll och ställ kallt medan du smälter chokladen. Jag föredrar att smälta chokladen i en kopp med högre kanter, som ni ser på bilden. Doppa kulorna med hjälp av två mindre gallfar. Låt överflödig choklad rinna av. Toppa varje mozartkula med lite strössel eller annat fint. Du kan också lägga mozartkulorna i små pappersformar.
Låt godiset stelna i rumstemperatur. Förvaras sedan svalt.
 
Ett perfekt julgodis att göra till helgen <3

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mimmie
5 år sedan

Men gud så gott! Blir ju GALET sugen på precis allt när jag kollar din blogg!

Barbro
Barbro
3 år sedan

I receptet står det marsipan men på beskrivningen står det mandelmassa. Vad ska det vara?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Barbro
3 år sedan

Oj, du ser! Jag brukar göra på marsipan. Men det går bra att göra på mandelmassa också 🙂

apelsinris. juldessert

Nästa inlägg

Ris á la malta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x