Halloumisnittar med päron

halloumisnittar med päron nyår, förrätt snittar
Nyår närmar sig med stormsteg. Idag var jag och resten av Sala och handlade inför nyår tror jag. Jag hade fint sällskap på Ica så att säga. Men det var bara att ta ett djupt andetag och ge sig in i folkmassan, ta fram listan och arbeta sig igenom den.
Men för er som inte riktigt satt nyårsmenyn än så kommer här ett litet sista minuten-tips till tilltugg eller snittar. Nämligen halloumisnittar med päron och björnbärsmarmelad. Så enkelt men gott!
halloumisnittar med päron nyår förrätt snittar
Här hemma njuter vi av ledigheten. Både Sebastian och jag hade tänkt att jobba undan lite i mellandagarna. Men det har bara vart så skönt att vara ledig. Äntligen har våra barn fattat det här med sovmorgon. Så det har vi tagit, varenda morgon, förutom i torsdags då vi åkte till Gustavsvik i Örebro och badade. Men annars har även väckarklockan fått vila. Kanske att jag ställer den imorgon för att åka in och träna. Men alltså sängen är ju bra skön på morgonen alltså! Så vi får se hur det blir med det.
Isac har i stort sett inte ätit något alls sedan vi gick på jullov. Så ikväll blev det köttbullar med mos och svampsås här hemma till middag. Eller Isac åt köttbullar och vi andra vegobiffar. Och äntligen åt han lite. Det var välbehövligt, för de senaste dagarna har humöret varit riktigt hemskt på detta lilla barn. Men med lite energi i kroppen har vi fått en fin lördag tillsammans hela familjen och nu är det Djungelboken som gäller på tv. En riktigt skön jullovsdag.
 
Snittarna är som sagt busenkla att göra. Och kombinationen salt halloumi och söt björnbärsmarmelad är grymt god!
Det här receptet tog jag fram tidigare i höst till siten folk o folk, där jag varje vecka tar fram nya recept som passar ihop med deras drycker.

Päronsnittar med halloumi:

1 fp (200 g) halloumi
2 stora fasta päron
1 dl björnbärsmarmelad
färsk basilika
cocktailpinnar

Skär halloumi i stavar och stek tills de blir gyllene i lite olja. Skär päronen i skivor och dela på mitten. Skär bort ev kärnor. Lägg ut päronskivorna på ett fat. Lägg på en bit halloumi på varje päron. Klicka på marmelad och lägg på lite färsk basilika på varje snitt och stick igenom en cocktailpinne.

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
trackback
5 år sedan

[…] med päron, basilika och hjortronssylt. Receptet hittade jag här, dock var den färska basilikan slut i vår butik så vi tog fryst, björnbärsmarmelad hittade vi […]

pollytårta, tårta, cake, polly

Nästa inlägg

11 desserter till nyår

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x