11 desserter till nyår

pollytårta, tårta, cake, polly
Nyår närmar sig med stormsteg. Har ni satt menyn än? Det har inte vi. Jag tycker alltid nyårsafton kommer så fort inpå. Man har knappt hunnit knapra i sig den sista knäcken och andats ut efter all julhets, så ska man börja planera en storslagen nyårsmiddag. Jag önskar att det i alla fall vore 2 veckor mellan jul och nyår. Det skulle passa mig bättre! Men nu är ju inte så fallet. Därför är det bäst att sätta igång. Och vi börjar väl med det viktigaste, desserten. Vad ska vi äta till efterrätt på nyår? Här kommer en hel radda med tips och inspiration!
Först ut är tårtan för alla er som älskar choklad, närmare bestämt POLLY! Här hittar ni nämligen en Pollytårta!
pavlova med aftereight-
Pavlova är en riktig favorit här hemma. Lätt att göra i förväg och kul att variera. Kanske har ni lite after eight kvar efter julfirandet? Då passar den här desserten utmärkt att göra! Pavlova med after eight!

För en hel massa år sedan gjorde jag den här enkla, men ack så goda efterrätten. En cheesecake med vit choklad, som bäst serveras tillsammans med färska bär. Gott och enkelt!
marängtårta med marinerade jordgubbar och mascarponegrädde
Ok, jag vet. Marängtårta är en riktig sommardessert. MEN, den passar faktiskt precis lika bra att göra till nyår! Frasiga maränger tillsammans med bär och en härlig mascarponekräm.
portionspavlova minipavlova
Mer pavlova åt folket! Det här är faktiskt också en av tidigare års nyårsdeserter. Jag brukar göra små portionspavlovor, lägga upp en per tallrik och dekorera fint. Sätt gärna i ett tomtebloss eller två. Det blir en perfekt efterrätt till nyår!
vit chokladmousse med lemon curd
Silkeslen chokladmousse med vit choklad i kombination med syrlig lemon curd. Det blir hur gott som helst. Jag lovar!
chokladfluff med geisha chokladmousse
Vill du göra något otroligt enkelt, gör då chokladfluff. Den här har jag gjort på bara två ingredienser. Du kan enkelt variera genom att ta den choklad du gillar allra bäst!
fryst cheesecake med daim
Jag gillar ju som bekant sådant du kan göra i förväg. Som en fryst cheesecake. Här har jag gjort en smarrig daimcheesecake. Servera med färska bär!
snabb cheesecake i glas philadelphiaost
Som alltid är min snabba cheesecake i glas ett populärt recept här på bloggen. Och den passar såklart precis lika bra att göra till nyår!
glasstårta på tre ingredienser
Visst, bilden ser lite somrig ut, Det kan jag hålla med om. MEN, hemgjord glasstårta, det är bara för gott för att inte tipsa om även till nyår! Vill man inte ha i jordgubbar eller annan frukt fungerar det bra att ha i choklad istället!

Små frasiga hjärtan, fyllda med nutella och jordgubbar. Och kanske en liten klick vispad grädde om man så önskar? Enklare än så kan det knappast bli när man gör nyårsdesserten!
 
Så, det var lite tips från mig när det kommer till nyårsdesserter. Vad har ni tänkt att göra?

11
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mimmie
5 år sedan

Får man komma på middag hos dig eller? 😂😻

Alexandra
5 år sedan

Jag har redan bestämt hela nyårsmenyn… I år blir det ”bara” min man och jag och hunden… Vi höll i ett hejdundrande partaj förra året men i år orkade jag helt enkelt inte hålla i det igen och ingen i bekantskapskretsen kände sig manad… Tråkigt men så blir det ibland…
Jag ska göra en lite enklare middag med vegansk toast Skagen, jag har äntligen hittat tångkaviar i Frankrike (på IKEA av alla ställen)! Till varmrätt blir det anka till mannen och ricotta gnocchis med parmesan till mig, hasselbacksgratäng och gröna bönor. Till dessert blir det en bûche au citron meringuée, en rulltårta fylld med citronkräm och täckt i italiensk maräng. Min man är så barnsligt förtjust i citron och maräng att det är det enda han önskar sig.
Hunden ska få kycklingfilé med ris och gröna bönor persilja och rapsolja. Jag brukar laga en fest måltid till honom också när det är jul, nyår och hans födelsedag… Löjligt kanske, men han blir så glad…
I Frankrike önskar man inte Gott Nytt År innan klockan tolv den 31:a, däremot har man till slutet på januari på sig att önska ett gott nytt år till alla vänner och bekanta… Vi säger hellre Joyeuses Fêtes (de fin d’année) innan jul och i mellandagarna… Så jag kikar in om ettpar dagar för att önska ett gott nytt år på riktigt…

recept, baka, blåbär, bullar

Nästa inlägg

Best of 2018

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x