Cupcakes med rödbetor och vit chokladfrosting

cupcakes med rödbetor och vit chokladfrosting
Från början, när allt var nytt och outforskat här på Linnéas Skafferi. Då bakade jag för att det var ren och skär avkoppling. Det var ett sätt att få utlopp för kreativitiet och ideér. Och då för mer än 10 år sedan, då skulle man baka cupcakes. För det var den nya stora trenden här i Sverige. Jag hade stora drömmar om att starta en webshop som sålde alla tillbehör man behövde ha för att förverkliga sina drömmar om tjusiga tårtor och spektakulära cupcakes. Hade jag varit lite mer av en doer och lite mindre av en drömmare hade det säkert blivit av. Men vem vet hur mitt liv skulle ha blivit då?
Med åren har bakandet blivit en del av arbetet och fyller inte riktigt samma avkopplande funktion som tidigare. Behöver jag ta en paus och få utlopp för saker och ting åker jag till gymmet idag. Men så här om dagen, när jag hade p4 Västmanland på besök, då tänkte jag att vi skulle baka med rotfrukter och vi slängde ihop lite cupcakes med rödbetor och vit chokladfrosting. Och vet ni, det var så kul!
cupcakes med rödbetor och vit chokladfrosting
Det var kul att spritsa, att dekorera och sen var det även gott att äta. Vilket också är en viktig del, såklart. Men det kändes fint, att något som under ganska många år ändå känts som ett måste (för jag vet att ni gärna vill ha ett recept på något sött då och då) faktiskt var riktigt kul igen! Jag hoppas känslan håller i sig. För det ÄR kul att baka!
cupcakes med rödbetor och vit chokladfrosting
Rotsaker är fortfarande i säsong och man kan utan problem hitta Svenska, ekologiska rödbetor i mataffären. Vi är kanske inte supervana att baka med just rödbetor här i Sverige. Men det blir otroligt saftigt och gott!
cupcakes med rödbetor och vit chokladfrosting
Det här receptet är egentligen en variant av mina morotsmuffins. Där jag helt enkelt bara bytt ut de rivna morötterna mot rivna rödbetor. Och istället för den klassiska frostingen man brukar ha på morotskaka hade jag vit chokladfrosting. Och Det blev bara så gott!
Cupcakes med rödbetor och vit chokladfrosting:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl hasselnötsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kardemumma
ca 3-4 dl rivna rödbetor (eller morötter)
Smält smöret och låt det svalna. Vispa undertiden ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Skala och riv rödbetorna/morötterna. Blanda samman alla ingredienser med en slickepott.
Ställ ut formar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i ca 15 minuter eller tills de är helt klara.
150 g vit choklad
50 g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
150 g färskost
Smält den vita chokladen i ett vattenbad och låt den sedan svalna något. Vispa samman smör och florsocker, tillsätt sedan chokladen, lite i taget.
Ha sist i färskosten och rör till en jämn smidig kräm. Låt gärna stå svalt 30 minuter innan du spritsar dina cupcakes.
Jag dekorerade mina cupcakes med finhackade pistagenötter.

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
snabb middag, vardagsmat, lax i vitlökssås

Nästa inlägg

Lax i vitlökssås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x