Fredagstankar: Köksstolar

inlägget innehåller annonslänkar 

ellos stol linneas skafferi kök

  Stol

Hej och glad fredag!
Jag sitter och jobbar undan det sista för att kunna ta helg. Så härligt!  Men jag har en sak jag funderat över den sista tiden. Och det är att vi behöver köpa nya köksstolar. De vi har nu har liksom bara fått hänga med sen vi flyttade hit. Kändes ingen mening med att lägga pengar på nya stolar medan barnen var så små.
linneas skafferi kök köksstolar
Så här ser det ut i köket idag. De svarta stolarna passar verkligen inte in och är lite, lite höga till bordet. Vi har länge pratat om att köpa ett runt köksbord och så i somras sprang jag på ett vitmålat, runt bord för 250kr! Som hittat! Min plan är att slipa bort den vita färgen från själva bordsskivan, behandla den med något men sedan ha den trären. Och sedan måla underredet i något. Kanske blir det vitt. Eller så blir det någon annan nyans. Vi får se. Men vi blev väldigt nöjda med det runda formatet. Det gav mer luft i köket. Jag tänkte även byta ut alla knoppar på köksluckorna här under vintern. Frågan är bara till vilka? Har ni några bra tips?
Just nu är jag så otroligt trött på allt det vita så jag känner att det vore skönt att få in lite olika trästrukturer. Och tror att bordet skulle bli riktigt bra med någon annan yta än vit. Men. då är ju frågan vilka slags stolar vi ska ha till. Vi spenderar väldigt mycket tid i köket, så ett måste är att dom ska vara riktigt bekväma.
Ska vi satsa på en typ pinnstolsmodell som på bilden ovan?
kök, köksstolar, ellos
Eller kommer jag tröttna på det? Och hellre vilja ha en mer klädd stol? De här stolarna från Ellos ser riktigt sköna ut Och jag gillar kombinationen av färg på ben och stol.

Hur länge kommer sammetsstolen leva kvar? Jag tycker ofta de stolarna är väldigt bekväma och fortfarande snygga. Men vad tycker jag om ett år? Har vi tröttnat då?
Men sen kan jag tycka att det är sjukt snyggt när man mixar olika slags stolar, frågan är bara om vi har för litet köksbord för att det ska vara snyggt? Och hur jag skulle få med mig Sebastian på det..
Kom gärna med tankar och idéer. Kanske vet du någon sjukt snygg stol som skulle passa oss?
Här ser fredagen ut att bjuda på strålande sol! Så tänkte få med mig den där lite lata 4-åringen och den snarkande hunden på en promenad. Sedan ska vi sätta en pizzadeg, vänta in Axel och en kompis som kommer från skolan, äta lite gott mellanmål (tror det blir fruktsallad och kvarg idag!) och sedan väntar ett lite härlig fredagsträning. En bättre fredag om  ni frågar mig. Just ja, jag har ju dragit igång en tvätt också. Och har mängder av tvätt att ta reda på. Men det kanske får vänta tills i morgon, så slipper jag sabba fredagskänslan med tvätt 😉
Hoppas ni alla frå en finfin fredag <3
 
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma Thun
5 år sedan

Vi letar också stolar, himla svårt det där! Pinnstolen känns ju klassisk och egentligen svår att tröttna på…men ändå, kanske kul med något annat…? Så velar jag gång på gång.
Min favoritstol är ”miss Holly”, priset är dock inte min favorit…men kanske är det värt att spara… Tycker mycket om ”in between” också.
Blir spännande att Sebald som landar i ert hem!

Inne hos Ina
5 år sedan

Vi målade vår köksgrupp grå, men använde vitt dekorvax på just bordsytan. Blev lite färg men man ser ändå ådringen från träet. Jag gillar betsade ytor också, det blir lite samma.
Köksstolar tycker jag är lika svårt som du. Jo har kompisar som har fantastiskt sköna köksstolar. Typ en sån här modell men jag tror inte att det är dom.. https://www.mio.se/p/jack-stol/M1518773
Frågan är om det passar till det du vill ha? Ja, ett tips på sköna stolar iaf 🙂

cupcakes med rödbetor och vit chokladfrosting

Nästa inlägg

Cupcakes med rödbetor och vit chokladfrosting

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x