Halloumitacos med citrussalsa

tacos halloumi fredagsmys
Heeeej FREDAG!
Känner  ni peppen? Eller är fredag bara en av alla dagar?  Och hur är det hemma hos er? Är det ingen fredag utan tacos? Och vad måste en taco-middag innehålla hemma hos er? Kanske är det läge att piffa upp den lite? Och göra halloumitacos med citrussalsa?
Jag kommer ihåg när jag var barn, och fenomenet tacos var väldigt nytt här i Sverige. Då experimenterade min pappa hej vilt och det var både banan, ägg och annat han ställde fram i skålarna. Det var då, på kära 90-talet. Nu vet han bättre, för jag har inte sett till banan till tacos där på 15 år i alla fall 🙂 Banan och ananas i mat är två av de saker jag faktiskt inte alls uppskattar.
tacos halloumi fredagsmys
Att byta ut färsen rakt av mot halloumitacos blir kanske väl lyxigt. Ja eller i alla fall i den här familjen. Här skulle alla bara äta halloumi. Men det kan vara gott att ha som en del av middagen tänker jag. Och såklart min härliga citrussalsa. Så god och passar perfekt att göra nu när det är högsäsong för just citrusfrukter!
 
Halloumitacos:
2 fp halloumi
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1/2 tsk vitlökspulver
olivolja
Skär halloumi i bitar och lägg i en skål. Strö över kryddorna och blanda om. Ringla sist lite olja över.
Stek gyllene i en medelvarm stekpanna.
Citrussalsa:

2 mogna avokado
3 st stora blodapelsiner
4 msk finhackad gräslök
1 dl picklad rödlök
salt

Skala och dela avokado, tag ur kärnan. Dela avokadon i små bitar. Skala och filéa blodapelsinen och skär ner i mindre bitar. Blanda avokado, apelsin och finhackad gräslök. Hacka den picklade löken och blanda i. Smaka av med salt.

 
Nu ska jag strax gå och möta upp Axel som kommer med bussen. Sen hoppas jag barnen kan tänka sig att vara ute en sväng och leka. Isac har ju varit inne i magsjukekarantän de senaste 2 dygnen. Där han aningen sovit eller legat i soffan. Så han har en hel del energi nu som han skulle behöva göra sig av med. Här töar det rejält idag, så vad passar bättre än att gå ut och göra snöbollar tänker jag 🙂
för egen del hoppas jag att Sebastian tänker sluta i skaplig tid, så jag kan åkta in till gymmet en sväng. Även jag har ju varit inom hemmets 4 väggar ett par dygn nu. Och längtar efter att få komma ut i världen lite!
 
Nu hoppas jag ni alla får en riktigt fin fredag <3

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
blåbärssoppa, osötad, sockerfri

Nästa inlägg

Recept på hemgjord blåbärssoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x