Veckoplanering av mat- en typisk vecka hos oss

quorngryta, curry, vegan, vego
Under en lång tid har jag haft olika temaveckor här på veckans mat. Men idag tänkte jag att vi faktiskt skulle köra en klassisk  veckoplanering av maten. Och också visa upp hur en typisk matvecka kan se ut hemma hos oss.
Jag vet inte hur ofta jag får fråga om mina barn verkligen äter allt jag lagar. Och svaret på det är både ja och nej.
Vår äldsta, Axel. Han äter maten om han tycker det är gott. Sen spelar det ingen roll om jag serverar quinoabiffar, fisk, quorngryta eller pizza. Smakar det bara bra äter han. Isac, det är en helt annan historia. Han äter endast när han själv vill äta. Och då spelar det inte heller någon roll vad jag serverar. Vill han inte äta, så äter han inte. Även om det råkar vara pannkakor som står på menyn.
Vi äter någon form av gryta varje vecka nästan. Antingen något som fått stå och puttra under dagen i min Crock Pot. Eller som den här supersnabba currygrytan. Den gick hem hos alla. Isac smakade och tyckte det var gott.  Extra kul är det ju när man får strö över hackade nötter på maten!
lax i citronsås, fisk i ugn
Vi äter fisk ungefär en gång i veckan. När jag frågar vad barnen vill äta säger Axel alltid fisk. Så det brukar vi ha på menyn. Antingen gör jag en fisk i ugn som här. Hela familjens favorit, lax i citronsås. Eller så steker jag torskrygg och serverar med kall sås.
morotsbiffar med fetaost
Jag gillar verkligen att göra olika sorter biffar. Det är ett väldigt lätt sätt att få familjen att äta vegetariskt, utan att man ens tänker på det.
Min mamma gjorde de här morots och fetaostbiffarna förra veckan, men hade inte tillräckligt med morötter hemma. Så tror hon rev i av vad hon hade för rotfrukter hemma. Och det blev supergott! Jag gillar att ha en stor, matig sallad till. Men familjen äter dom gärna i pitabröd.
vegetarisk lasagne. vego
Älskade, lättlagade lasagne! Det är något vi också äter rätt ofta. Eller det blir kanske inte exakt lasagne, men någon form av pastarätt i ugnen. Så enkelt att laga. Och alltid uppskattat. Fin vardagsmat som dessutom är riktigt god att ha i matlådan dagen efter. Och jag tror aldrig jag hört barnen ifrågasätta valet av middag när det serverats lasagne.
tacos halloumi fredagsmys
Visst händer det att vi äter tacos hemma hos oss. Vi åt det faktiskt igår hos mina föräldrar. Jag gör antingen min tacofärs på linser eller vegofärs. .Jag gillar att göra någon god salsa till. Som här, när jag serverade tacokryddad halloumi  och en urgod citrussalsa som tillbehör. Det piffade verkligen upp den helt vanliga fredagstacosen måste jag säga.
Hur ser en vanlig matvecka ut hemma hos er? Tänker du att ni ska äta varierat, bara pasta en gång i veckan eller blir det som det blir med allt?
 

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
tacos halloumi fredagsmys

Nästa inlägg

Halloumitacos med citrussalsa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x