Hemgjord nyponsoppa

sockerfri nyponsoppa
Hej söndag,
Idag har solen strålat från en härligt blå himmel och vi har varit ute större delen av dagen. Så härligt! Vår-vinterdagar som dess finns det nästan inget härligare än att göra sig en kopp hemgjord nyponsoppa. Jag tycker den man köper färdig på tetra eller att blanda själv på pulver är i sötaste laget. Men hemgjord nyponsoppa känns gott, fräscht och nyttigt tycker jag! Sen är det ju upp till var och en hur mycket man väljer att söta 🙂
sockerfri nyponsoppa
Vi har gått på sportlov här hos oss, vilket gör att det inte riktigt känns som måndag imorgon. För varken jag eller barnen behöver ställa väckarklockan. Ja Axel sover faktiskt inte ens hemma inatt. Han passade på att sova hos sin kompis Matias. Mysig start på lovet!
Vi har grejat på ute hela dagen. Jag har putsat lite fönster och städat undan massa skräp som tinat fram under snön. Sedan tog jag och Axel en paus i allt fixande och åkte in till hans träning. Då passade jag på att storhandla. Det finns inget mer tillfredställande än att veta att kyl och frys är full med mat inför veckan när jag och barnen ska vara hemma! Jag älskar verkligen den känslan!
sockerfri nyponsoppa
Imorgon  har vi inga planer alls. Axel kommer hem på förmiddagen. Så jag tänkte passa på att jobba lite imorgon bitti när jag bara har ett barn hemma. Sen får vi se. Skönt att ha veckan lite oplanerad sådär ändå.
Till min hemgjorda nyponsoppa behöver du egentligen bara tre ingredienser. Nypon, potatismjöl och vatten. Sedan tycker jag det är gott att söta med något. Honung eller agavesirap tycker jag bäst om. Men det är ju helt en smaksak. Vill man går det även fint att sätta lite extra smak på din nyponsoppa med hjälp av citron, apelsin, kardemumma, kanel eller lite vanilj.
Nyponsoppa 4 muggar:
3/4 dl nyponmjöl
1 msk potatismjöl
vanilj (eller annan smaksättning)
8 dl vatten
honung/agavesirap
Blanda samman nyponmjöl, potatismjöl och vanilj. Mät upp vatten i en kastrull och rör sedan ner nyponblandningen. Rör om väl och låt allt koka upp. Sjud sedan nyponsoppan till den tjocknat något. Smaka av med valfri sötning.
 
Toppa  din nyponsoppa med lite grädde eller varför inte en klick vaniljglass och mandelbiskvier!
Har ni sportlov den här veckan eller hur ser det ut för er?

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
syltrutor baka fika

Nästa inlägg

Lättbakade syltrutor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x