7 goda sportlovsrecept

tunna pannkakor
Skulle mina barn få bestämma, ja då skulle deras sportlov se ut ungefär så här i matväg. Igår när jag skulle åka och handla frågade jag vad som önskades till mat under den kommande sportlovsveckan. Jag fick bara ett enda svar. Pannkaka Så självklart blir det pannkaka, eller kanske plättar till lunch någon dag under veckan. Jag är som jag skrivit tidigare inte superförtjust i just pannkaka. Men om jag ska äta det, då ska dom vara sådär lövtunna pannkakor som mormor alltid gör dom. Annars kan det vara.
sockerfri nyponsoppa
Till sportlovet passar all slags varm dryck fint. Så varför inte göra hemgjord nyponsoppa. Gott, enkelt och fint att ha med sig ut!
mjukt tunnbröd i stekpanna
Ett perfekt bröd att baka till mellanmål i veckan är ju hemgjort, mjukt tunnbröd.  Ett bröd som du enkelt steker i stekpanna. Brödet behöver inte jäsa utan bakas ut direkt!
blåbärssoppa, osötad, sockerfri
En annan storfavorit här hemma är blåbärssoppa. Varje gång jag kokar detta får jag alltid göra mer, för barnen älskar det!
bananplättar
Gillar man inte vanliga plättar eller pannkakor kanske dessa bananplättar kan passa? Eftersom de  bara innehåller 3 ingredienser är de enkla att slänga ihop. Kanske får det till och med bli dagens lunch här hemma denna måndag på sportlovet..
smoothie, mellanmål, barn
Ett perfekt mellis så här på sportlovet är ju smoothie. När man behöver fylla på med lite extra energi sådär ni vet. Jag brukar lägga i lite avokado för att få den riktigt mättande och bra!
vegansk, nyttig, utan socker
Barnen har önskat att vi bakar något i veckan. Det kom en hel del förslag från båda barnen. Men som vanligt blir det kanske chokladbollar. Jag röstar på den här varianten, utan tillsatt vitt socker. Men vi får se vad vi bestämmer oss för!
 
Nu ska jag ta och hänga en tvätt, sen fixa fram lunch åt mig och barnen. Efter lunch ska vi åka till några vänner och leka (ja barnen får stå för lekandet, jag planerar att dricka kaffe och få prata bort några timmar..) En lugn och fin start på detta sportlov helt enkelt!
 
 
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sockerfri nyponsoppa

Nästa inlägg

Hemgjord nyponsoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x