Punchrulle i långpanna

dammsugare
Igår var det ju åter igen en sådan där fin temadag. Det var nämligen punchrullens dag! Men eftersom jag verkligen inte kände för att stå och rulla små fina punchrullar så tänkte jag att man måste ju kunna göra punchrullar i långpanna istället. Precis som allt som bakas i långpanna är ju detta så himla smidigt. Och självklart gick det bra!
Tanken var såklart att jag skulle hunnit publicera detta igår morse. Men, ni vet. Ibland kommer liksom livet lite emellan. Jag spenderade faktiskt hela gårdagen på min äldsta sons skola. Så mysigt att få vara med en dag och se hur dom har det i skolan och vad dom gör. Alltså all heder åt alla ni som viger era liv åt våra barn! Som ger av er tid, ork och engagemang. Oavsett om det är i skolan eller förskolan. Ni är helt enkelt guld värda <3
dammsugare
Just punchrullar eller dammsugare är ju väldigt enkelt att baka, speciellt eftersom det inte kräver någon ugn. Jag gjorde mina som små munsbitar, istället för stora kakor. Det passar perfekt med en liten bit till kaffet. Och som min man alltid säger, är dom små då tar man två! Vilket självklart även gäller här!
På äkta punchrullar doppar man ju ändarna i choklad. Vilket kan vara lite pillrigt och ibland svårt att få snyggt. Jag la ett tunt lager choklad under marsipanen, vilket liksom klistrade ihop kakdegen och marsipanen bra. Jag ringlade även lite av den smälta chokladen ovanpå marsipanen, vilket blev himla fint.
Jag färgade min marsipan själv, eftersom jag inte hittade just den färgen jag var ute efter i butiken.
dammsugare
Eftersom jag bara ville ha små bitar gjorde jag halv sats och använde en avlång brödform. Vill man göra större och flera gör man efter receptet men använder en form som är ca 35×25 cm.
Jag tycker det bir allra godast av att använda sockerkaka som bas. Och sedan ha i digestivekex (eller andra hårda kex) mot slutet. Så man får lite struktur i kakdegen.
Punchrulle i långpanna:

250 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
6 rågade msk kakao
1 L kaksmulor, jag tycker smulor från sockerkaka och digestivekex eller liknande fungerar bäst
ca 1 msk arraksessens (smaka av efter hand hur mycket smak du vill ha)

florsocker
200 g marsipan
100 g choklad
lite kokosolja
Vispa smör, florsocker och vanilj vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt kakao, kaksmulor och arrak. Fortsätt vispa med elvispen tills du har en deg. Det kan ta en liten stund.
Klä en form med bakplåtspapper och tryck ut degen med hjälp av fingrarna. Fukta gärna händerna med kallt vatten innan, då blir det mindre kladdigt. Släta ut så du får en jämn och fin yta.
Ställ kallt.
Kavla ut marsipanen till en platta som passar den form du valt. Pudra florsocker under för att den inte ska fastna.
Smält choklad och kokosolja. Bred ut nästan allt på kakdegen (spar lite till dekoration)
Lägg på marsipanlocket. Ringla resterande choklad över marsipanen i ett fint mönster. Låt stelna och skär sedan kakan i rutor. Pudra gärna lite extra florsocker över. Förvara i kylen men ta fram och låt kakorna bli rumstempererade innan du äter dom.
Nu hoppas jag att ni alla njuter av att det är fredag och önskar er alla en härlig start på helgen!

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oral-B

Nästa inlägg

Äntligen har jag lärt mig!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x