ANNONS

Äntligen har jag lärt mig!

Inlägget är ett  betalt samarbete med Oral-B

Oral-B
Jag vet inte hur det är med er. Men jag är ganska noga med min hälsa. Jag sover mina 8 timmar per natt, dricker 2 liter vatten per dag, äter sunt och lever ett ganska aktivt liv. Om någon frågade skulle jag nog svara att jag lever rätt så hälsosamt.  Ja, om inte den som frågade råkade jobba på en tandklinik. För av någon märklig anledning prioriterar jag inte min munhälsa alls lika högt. Och jag tror faktiskt inte jag är helt ensam om det. Därför blev jag så otroligt glad över det här samarbetet med Oral-B. För det har verkligen fått mig att tänka till.
I mitt jobb händer det att jag småäter en hel del. Det är ju liksom en stor del i att ta fram recept. Man måste smaka av, tillsätta mer av vissa saker och sedan smaka av igen. Även om jag inte äter några mängder medan jag lagar, så stoppar jag mat eller fika i munnen betydligt oftare än jag borde. Därför är det extra viktigt för mig att verkligen sköta mina tänder.
Linnea Seidel
Hela det här roliga samarbetet startade med ett besök hos tandhygienisten. Där man helt enkelt kan säga att jag fick lära mig att borsta tänderna. Att jag skulle bli över 30 år innan jag lärde mig att borsta tänderna på helt rätt sätt! Jag har alltid varit en person som använt manuell tandborste. Jag är uppvuxen med det och det har liksom varit så jag alltid gjort.
Tandhygienisten Maria började med att lägga ut en rosa kräm i munnen som skulle visa på alla de ställen där jag missat att borsta. Vi kan ju säga så här. Jag är grym på att borsta tänderna. På utsidan i högra överkäken. Jag tror att jag börjar borsta där, men efter att jag är klar med de tänderna verkar jag liksom ha tappat det. Och det visade ju allt det rosa ni kan se på mina tänder. Jag skämdes faktiskt en hel del när jag låg där, med tänderna helt rosafläckiga. Men, nu har jag fått precis alla verktyg jag behöver. För om en månad ska jag tillbaka till Maria och då ska vi göra om samma test igen. Och jag kan säga att jag inte  tänker ligga där med rosa tänder igen!
Oral-B
Förutom att jag verkligen har fått lära mig hur man borstar tänderna, så har jag även gått och blivit en sån person som använder eltandborste. För under den här månaden ska jag testa Oral-B Rose Gold. En tandborste som faktiskt talar om för dig om du borstar dina tänder rätt.
Något jag har slarvat med är att jag borstar betydligt kortare än de rekommenderade 2 minutrarna som alla tandläkarna rekommenderar. Men som alla eltandborstar från Oral-B vibrerar den lätt var 30:e sekund. Vilket gör det enkelt att hålla koll på hur länge man faktiskt borstat.
Den varnar även om du skulle råka trycka tandborsten för hårt mot tänderna/tandköttet genom att lysa rött. Dessutom drar den ner varvtalet och upphör med pulseringarna för att inte skada tänderna och du trycker för hårt. Det här är verkligen ett stort problem för mig. Min man säger att det ser ut som om jag har disco inne i badrummet när jag borstar tänderna nu eftersom tandborsten varnar hela tiden. Men jag lär mig och det blir bättre för varje dag.
Dessutom så har Oral-B Rose Gold en helt fantastisk egenskap. Den har nämligen en teknologi som gör att du kan koppla den till en app i din telefon som med hjälp av sensorer i handtaget på tandborsten och mobiltelefonens kamera läser av vad i munnen du borstat. Den talar även om ifall du inte borstar tillräckligt länge. Det här är verkligen en helt fantastisk grej som hjälpt mig otroligt mycket. Men i nästa inlägg kommer jag gå in på just den här egenskapen lite mera. För jag tycker det har varit ett så bra hjälpmedel hittills!
Förutom att jag bytt sätt att borsta tänderna, har jag även fått testa en ny tandkräm. Det är Oral-B Pro-Expert Sensitive, en tandkräm som skyddar tänderna och motverkar tandkänslighet, Tandkrämen innehåller specielingrediensen tennflourid som skyddar dina tänder mot bl a plack, hålbildning, känsligt tandkött, tandsten och ytliga missfärgningar. Alla de där första sakerna är ju himla bra, för jag vill ju ha starka och friska tänder. Men jag gillar att tandkrämen även hjälper till att hålla mina tänder vita och fräscha!
Linnea Seidel
Jag fick såklart med mig massor av tips hem från tandhygienisten
Jag som alltid använt manuell tandborste är ju van att liksom dra tandborsten fram och tillbaka över tanden. Men nu får jag vänja mig vid att eltandborsten gör jobbet. Och istället hålla tandborsthuvudet stilla vid varje tand, bara vicka lite så att den verkligen kommer åt ordentligt. Och att istället för att tänka att hela tandraden ska borstas, så ska man borsta tand för tand. Jag har en hel del problem med tandsten, vilket jag vet att många har. Då är det perfekt att använda eltandborste! Och lägga några extra sekunder på att borsta där man har som mest tandsten. Dessutom är det viktigt att köra med tandtråd varje dag, för att nu hålla all tandsten borta.
 
Sen måste jag säga att det är himla kul att borsta tänderna med en sån snygg tandborste!! Tandborsten hittar ni här!
 

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
semmelmunkar

Nästa inlägg

4 sorters semlor du hinner baka på semmeldagen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x