5 riktigt goda recept med fetaost

gratäng med rödbetor
Måndag och veckan börja här med strålande sol. Det är känns helt ok ändå.
Helgen liksom swishade förbi, precis som vanligt. Jag har börjat förlika mig med det nu. Oavsett om man har massor eller inget inbokat, så sveper helgen in och är förbi i ett ögonblick. Men vi fick avsluta helgen med en riktigt finfin söndags tillsammans. Så härligt!
Nu har vi en helt ny och oskriven vecka framför oss. Vilket ändå känns bra.
Idag tipsar jag om 5 goda recept med fetaost. Det är en sak jag nästan alltid har hemma i kylen. För det piffar liksom upp vilken middag som helst. Det tillför sälta, lite struktur och smak. Som den här rödbetsgratängen. Perfekt att göra istället för klassisk potatisgratäng. Servera med vegobiffar, korv eller varför inte tillsammans med en fräsch bönsallad.
glutenfria zucchiniplättar med fetaost
De här lätta, fräscha och goda zucchiniplättarna får mig att längta efter långa, varma, lata sommardagar. Där man sitter i skuggan på altanen och njuter av lite enkel mat. Som jag längtar. Men tills dess, ja då får jag nöja mig med med zucchiniplättarna, som självklart är smaksatta med fetaost!
pasta med ajvar och fetaost
Hur många gånger har inte en pastamiddag räddat vardagen? När man inte har en aning om vad man ska laga. Då fungerar alltid pasta. Här har jag använt sådant som jag ofta har hemma. Och som fungerar fint ihop smakmässigt. Ajvar, citron och fetaost, det är en riktig toppenkombo det!
lax i ugn med fetaost pesto
Ett av de mest uppskattade och enkla fiskrecepten på Linnéas Skafferi är det här. Lax i ugn med fetaost och pesto. Så lättlagat och rysligt gott!
Paj med räkor och fetaost
Något min familj börjat uppskatta (och med familj menar jag såklart barnen) är paj. Min mamma har gjort ost och skinkpaj flera gånger nu och barnen är stormförtjusta. Kul att kunna variera den klassiska fredagstacosen med något annat som ändå har lite helgkänsla. Så till den här helgen kanske jag ska bjuda på min favoritpaj. Nämligen kräft och fetaostpaj. Sjukt god exakt som den är. Men passar himla bra på en buffé eller som förrätt också!
grillad fetaost, fetaost i ugn ugnsbakad grillad, grilla vegetariskt
Det här är ingen hel middag. Men när man har tema fetaost- ja då måste man ändå ta med det här receptet. För grillad fetaost kan vara bland det godaste jag ätit! Perfekt att ställa fram som en aptitretare tillsammans med lite goda kex innan middagen. Eller till maten. Har man inte dragit igång grillsäsongen än går det såklart bra att göra grillad fetaost i ugnen också!
 
Vad gör ni helst med fetaost?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
dammsugare

Nästa inlägg

Punchrulle i långpanna

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x