Halloumivåfflor

våfflor, halloumi, våffeldagen
Jag har sett bilder på halloumivåfflor fladdra förbi i mitt flöde ett tag. Men tänkte att: njaä. Halloumivåfflor, kan det vara något. Sen nyktrade jag till, tog mig i kragen och testade. Jag insåg såklart att halloumivåfflor måste var som sända från himmelen. För vad finns det att inte tycka om med dessa skapelser. De innehåller bara två ingredienser och huvudsakligen halloumi. Det kan ju vem som helst lista ut att det är gott!
Jag skulle kanske inte servera dom som klassiska våfflor. Dels för att det går åt 1 paket halloumi till två våfflor. Men också för att de är otroligt mäktiga. Kanske äter man tre hjärtan som en förrätt, eller varför inte som riktigt lyxiga snittar. Jag provade att servera dom med både söt och salt topping och det fungerade fint hur som.
våfflor, halloumi, våffeldagen
Idag är det torsdag, men har liksom haft fredagsfeeling sedan i morse. Något blev lite galet, men förhoppningsvis kommer helgen kännas extra lång. Idag kommer vi hem till ett nystädat hem, sån otrolig lyx att få hela huset städat och putsat varannan vecka.
Idag var jag och Sebastian och träffade en kvinna på vårdcentralen för att kunna få lite hjälpmedel till Isac. Så vi kan få lite lugnare matsituationer hemma. Och att enklare kunna bryta när man ska sluta kolla på tv/spela tv-spel eller sitta med i-Paden. Jag hoppas verkligen det kan hjälpa! Som jag skrev om på instagram har han själv kommit på idén att använda en tärning när han äter. Så många prickar han får fram, så många tuggor ska han ta och det fungerar faktiskt ganska bra. Fokus har flyttats från tjatet till att han ska äta till att se hur många tuggor han får ta. Nu återstår att se om ytterligare hjälpmedel kan göra skillnad.
Mina halloumivåfflor är som sagt busenkla att göra, och själva våfflan är gjord på bara två ingredienser. Sen toppar man med vad man gillar bäst. Som klassikern smetana, rom och gräslök, eller varför inte ett par bitar krämig vitmögelost toppad med finriven ingefära– det är en grymt god kombination!
Halloumivåfflor, 2 st:
1 fp halloumi (200g)
1 msk potatismjöl
Riv halloumin på ett rivjärn. Pudra över potatismjöl och blanda väl. Fördela den rivna osten i ett varmt våffeljärn och grädda till gyllene.
Servera som förrätt eller goda snittar.
På måndag är det ju våffeldagen, men redan i morgon kommer ett helt inlägg laddat med massa goda varianter på våfflor <3
 

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
carita
carita
5 år sedan

hej
tycker din blogg är kanon! Vi har en liten kille med vissa problem och vi använder timstocken till avslut av paddan, läggdags m.m, det funkar jättebra här för det mesta.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  carita
5 år sedan

Tack!
Ja, vi hoppas det ska fungera bra för oss också!

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  carita
5 år sedan

Låter ju hur bra som helst! Vi fick hem den igår och har testat lite, men inget ”skarpt läge” än så att säga. Mest på kul och han tycker den är perfekt att sätta tid på hur länge vi får sitta vid köksbordet och prata 🙂

Sandra
Sandra
4 år sedan

Behövs inget potatismjöl, funkar fin fint med bara halloumin.

linnea seidel oral-b

Nästa inlägg

Nu är jag halvvägs!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x