Fira våffeldagen 2019 med 7 goda recept på våfflor

våfflor, halloumi, våffeldagen
På måndag är det ju våffeldagen 2019, en dag väl värd att firas ändå. Själv ska jag fira dagen genom att åka till Axels skola och grädda våfflor till alla barnen på skolan. Ja alltså inte jag helt ensam. Utan det är en fin tradition på skolan, där flera föräldrar tar med sig sitt våffeljärn och så gräddar vi våfflor till barnens lunch. Jag kan säga att det är rätt uppskattat av barnen 🙂
Men känner man inte för att grädda våfflor på måndag, ja då kan man ju faktiskt tjuvstarta firandet lite redan i helgen. Våfflor till frukost? Till brunch eller varför inte testa mina halloumivåfflor till snittar på lördag?
våfflor
Våfflor går ju faktiskt riktigt bra att servera som efterrätt också. Gärna med glass och chokladsås till! MUMS!!!
glutenfria bovetevåfflor
Glutenfria våfflor är lätt att fixa, jag brukar göra på bovetemjöl. Väldigt mättande och gott!
våfflor med ädelost och blåbärssylt
Äggfria våfflor gör jag ofta hemma, perfekt när det är lite tomt i kyl och frys, Eller om man helt enkelt inte tål ägg! Här har jag toppat mina våfflor med ädelost och blåbär. Perfekt som ett litet tilltugg innan middagen!
recept på våfflor
Helt klassiska våfflor, gjorda på ägg, mjölk och vetemjöl!  Passar perfekt så här till våffeldagen.
ägg och mjölkfria våfflor, vegansk våfflor
Att göra våfflor både ägg och laktosfria är hur enkelt som helst! Dessutom blir de ju då veganska också! Hur bra som helst <3
kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor
Ett av de senaste våffelrecepten här på Linnéas Skafferi är de här matiga våfflorna gjorda på kikärtor. Att de inte var gjorda på klassiskt vis med vetemjöl märkte ingen här hemma. Utan alla åt med god aptit. Perfekt! Eftersom kikärtsmjöl är naturligt glutenfritt så passar dessa även de som inte tål gluten. Bra va?
 
Så, låt höra, tänker ni fira våffeldagen 2019 eller kommer den gå obemärkt förbi? Vi kanske firar med lite våfflor i helgen, på måndag känns det lite stressigt att hinna med ändå. Hur gör ni?
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
AnnBritt
AnnBritt
5 år sedan

Här tror jag att det får bli våfflor på söndag istället!!

våfflor, halloumi, våffeldagen

Nästa inlägg

Halloumivåfflor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x