Vegetarisk lasagne med Keso

vego, middag, mat , recept
Alltså att jag inte bloggat om den här lasagnen än, det är otroligt märkligt. För det är ett av få recept jag faktiskt gör om och om igen. Receptet på denna vegetariska lasagne med Keso har jag fått från min mamma. Och om jag inte mins helt galet, så är det från början ett ViktVäktar-recept. Men jag är inte helt säker. Kanske är det någon gammal ViktVäktare här som känner igen grunden på receptet?
Självklart har det förekommit en och annan ändring av recepten under åren. Men det jag gillar med det här receptet är att man slipper göra någon form av sås. Istället har man i Keso. Lätt som en plätt och den uppskattas alltid av familjen. Ja förutom Isac som sällan äter. Om det inte är korv. Eller hamburgare. Men han åt iallafall morotsstavar till middag idag. Alltid något känner jag.vego, middag, mat , recept
Idag har vi varit och frusit oss igenom Axels första fotbollsträning för säsongen. BURR så kallt tyckte vi som stod på sidan och såg på. Jag hade planerat en långpromenad med hunden nu när vi kom hem. Men det är sådant otroligt aprilväder här. Ena stunden skiner solen och det är vindstilla. Sedan kommer en skur med hagel, blåst och spöregn. Så har det varit exakt hela dagen. Efter att ha stått och frusit till en isbit vid fotbollsplanen känner jag inte alls för att gå ut igen. Så jag tar och jobbar en stund här i soffan istället. Långpromenaden tar vi i morgon bitti istället. Då ser det iallafall inte ut som om det ska regna och hagla.
vego, middag, mat , recept
Jag tycker lasagne är himla bra mat. Speciellt om du försöker få in fler vegetariska alternativ på matsedeln. Lasagne är nämligen himla lätt att göra just vegetarisk utan att det liksom märks. Lägg bara några extra minuter på att koka tomatsåsen så den blir fyllig och god. Sen sköter sig resten av sig själv. Gillar man inte vanlig pasta går det bra att använda lasagneplattor av linser istället. Det går bra det med.
Vill man kan man även riva i lite morötter och ha i tomatsåsen. Och se till att använda en ost med mycket smak. Det gör hela skillnaden. Jag lovar!
 
Vegetarisk lasagne med Keso:
15 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
2 msk tomatpuré
1/2 dl rött vin
2 fp á 390 g krossade tomater
2 tsk grönsaksbuljongpulver
ca 1 dl vatten
salt & svartpeppar
färsk persilja och basilika
lasagneplattor
500 g keso
ca 2 dl riven, lagrad ost
Finhacka och skölj purjolöken. Finriv vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i lite olja på medelvärme tills den mjuknat helt. Tillsätt tomatpuré och vin. Låt allt fräsa en liten stund. Ha sedan i krossade tomater, buljong och vatten. Låt allt puttra utan lock tills tomatsåsen tjocknat, Smaka av med salt och peppar. Finhacka färska örter och låt de koka med under ett par minuter.
Varva tomatsås, keso och lasagneplattor i en form. Avsluta med att strö ett lager riven ost över lasagnen.
Gratinera i 225°C i cirka 25 minuter eller tills lasagneplattorna är helt mjuka och osten fått fin färg.
 

65
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tina
Tina
5 år sedan

Jag brukar göra en liknande men jag har även I riven zucchini och morot I tomatsåsen. Man steker den lite lätt före man har I resten. Supergott och nyttigt.

Asa
Asa
5 år sedan

Jag tror att det är ett recept fran ”Annas mat” (Anna Bergenström). Denna klassiker fran 80- (90?)-talet har jag fatt av min mamma och just detta lasagnerecept har jag delat ofta. var det än ma komma ifran är det mums och sa enkelt!

Missjeysweden
Missjeysweden
5 år sedan

Wow Vad gott det ser ut! Ska verkligen prova i veckan😍

Tobbe
Tobbe
4 år sedan

Gjorde kesolasagnen till middag ikväll. Tina, tack för tipset om att ha i riven zucchini och morot. Det lyfte rätten! Utöver det hade jag även i lite finhackad selleriblast. Mer grönsaker än bara tomat behövs för att få djup och bredd i såsen. Jag skippade vattnet och tog 1 dl extra krossade tomater i stället. Ersatte saltet med örtsalt. Allt för att få mer smak. Och så hade jag betydligt mer än 2 dl riven ost på toppen. 2 dl räckte bara till att täcka knappt hälften… Både fru och barn gillade lasagnen, så tack för ett bra och familjevänligt recept 🙂

Isflingan
Isflingan
4 år sedan

Mums så god den var!! Älskar att få nya tips på vegetarisk lasagne.

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Isflingan
4 år sedan

Så himla kul att höra <3

Marianne
Marianne
4 år sedan

Hur många portioner är det?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Marianne
4 år sedan

4-6 portioner ungefär 🙂

Hej
Hej
3 år sedan

Det är Anna Bergenströms recept men du har missat att kesoblandningen ska ha muskot <3

kikärtor, kokosmjölk, morot, gryta

Nästa inlägg

5 lättlagade recept med bönor och linser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x