5 lättlagade recept med bönor och linser

 
kikärtor, kokosmjölk, morot, gryta
Hej måndag! Idag tänkte jag tipsa om  5 lättlagade recept med bönor och linser. Jag ser att många ofta efterfrågar recept på just det. Många vill äta mer vegetariskt utan att öka mängden hel eller halvfabrikat. Vilket är lätt hänt när man ersätter kött, fågel och fisk med vegetariska alternativ. Men det finns faktiskt mycket gott man kan göra. Utan att man ens tänker på att det är bönor eller linser man äter. Både olika sorters grytor och vegetariska biffar är tacksamma att laga. Som den här sötpotatisgrytan med kikärtor. Den blir det ofta om jag behöver rensa ur kylen och äta upp rotfrukter som börjat bli lite trötta.
veganska, middag, mat recept
Familjens senaste favorit är de här lättlagade rödbetsbiffarna. Vi har ätit dom i så många olika varianter. Som burgare, till sallad, ihop med klyftpotatis och i pitabröd. Väldigt mångsidiga och så goda!
indisk gryta, vego, vegan,
Min variant av Tikka Masala, även om det är vår nu så fungerar det fint att göra grytor. Med tanke på den väldigt frånvarande värmen ute.. Lättlagat och gott, perfekt vardagsmat!
vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor
Mer grönsaksbiffar. Här har jag använt kikärtor och sötpotatis, som är en väldigt god kombination tycker jag. Sen kan man smaksätta lite som man vill. Efter tycke och smak sådär.
vego, ajvarsås
Men man kan ju göra annat än grytor och biffar av sina bönor och linser. Man kan tillexempel göra mina vegetariska köttbullar i ajvarsås. Hur gott som helst! Vegobullarna går såklart bra att göra i förväg och sedan bara värma på i såsen. Perfekt om man har ont om tid en vanlig vardag!
 
Nu ska jag göra upp en plan för veckan. Med tanke på att Isacs förskola är stängd torsdag och fredag krävs det lite omstrukturering och planering för att få ihop veckan. Men det brukar alltid gå på något vis!
Jag hoppas ni alla får en fin start på veckan och att ni kikar in här under veckan för mer goda recepttips!
 

8
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sara
5 år sedan

Mums så gott allt ser ut!
Av någon lustig anledning är det alltid när jag närmare mig lunch som jag kommer in hit till dig och garvidhungrig som jag är sitter jag nu här och dreglar över den Tikka Masalan!!
Men men jag har lite rester från fisk med äggsås så det får duga för nu 🙂
Tack för inspiration!❤️
Rödbetsbiffar och Tikka Masalan är nu inskriven på matlistan..

frukostgröt, gröt, mellanmål

Nästa inlägg

5 goda frukostrecept till helgen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x