Tomatsås med grönsaker

crock pot, tomatsås,
För ett tag sedan fick ni hänga med på Instagram när jag lagade tomatsås med grönsaker. Jag hade kylen full med rotfrukter och grönsaker som behövde ätas upp. Och vad passar då bättre än att göra en tomatsås av allt som får koka länge, länge? Ett par dagar senare var jag tvungen att svänga ihop en middag riktigt, riktigt snabbt och då kom min tomatsås väl till pass. Jag kokade lite pasta och stekte på lite vegofärs. Sedan rörde jag i min färdiga tomatsås och vips var middagen klar på cirka 15 minuter. Så otroligt smidigt alltså!
Jag hoppas jag kan bli bättre på sådan här slags matlagning. Där man liksom preppar maten en dag, för att sedan enkelt kunna laga iordning middag en annan dag. Ovärdeligt!
Idag har jag fotograferat ett kul, men lite annorlunda samarbete, ska bli så kul att visa er senare. Här skiner solen och det är riktigt skönt idag, så passade på att äta lunch och jobba ute på altanen en liten stund. Så härligt!
crock pot, tomatsås,
Till min tomatsås tog jag av vad som fanns hemma. Den här gången blev det krossade tomater, morötter, palsternacka, lök, vitlök och aubergine. Sedan smaksatte jag allt med en skvätt rött vin, tomatpuré och massor av färska örter.
Jag lät min tomatsås koka i min Crock Pot i ett par timmar. Men det går såklart bra att låta den koka i en gryta också.
Tomatsås med grönsaker:
3 morötter
1 palsternacka
4 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 aubergine
olja att steka i
2 msk tomatpuré
1 dl rött vin
2 fp krossade tomater
salt & peppar
2 dl hackad färsk persilja och basilika
Riv morötter, palsternacka och vitlök. Skala och hacka löken. Skär ner auberginen i bitar. Fräs allt i olja i en gryta. Tillsätt tomatpuré, rött vin och krossade tomater. Låt allt koka upp. Smaka av med lite salt och peppar. Låt allt koka på svag värme på spisen eller i en slökokare i 2-3 timmar. Hacka färska örter och låt koka med en stund på slutet. Mixa sedan tomatsåsen.
Använd på en gång, spar ett par dagar i kylen eller frys in!
Bra för både plånbok, miljön och din egen planering!
 
Är ni duktiga på att förbereda maten så veckans matlagning går smidigare?
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Efrem.nesarab@gmail.com
Efrem.nesarab@gmail.com
4 år sedan

Väldigt bra jobbat miljö vanligt mat.

vegetarisk lasagne. vego

Nästa inlägg

5 goda recept på lasagne

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x