Mina nya vanor efter sommaren

inlägget innehåller annonslänkar


Jag vet att det bara är mitten av augusti. Och att sommaren inte riktigt är över än. Men. Det känns faktiskt som den är över. Ett åskoväder drog in, sänkte temperaturen och förde med sig ihållande regn. Jag blev sugen på att dricka en kopp te och krypa upp i soffan med en av mina böcker. Det får mig osökt att tänka på att den här sommaren har jag faktiskt gått och skaffat mig ett helt gäng nya (bra) vanor.

  • Jag har införskaffat mig en torrborsteoch försöker komma ihåg att torrborsta ett par gånger i veckan. Himla bra om man känner sig svälld i kroppen då det sätter fart på lymfsystemet. Och det är himla bra för huden!
  • På tal om lymfsystemet så har jag äntligen börjat lyssna på min mamma och tagit tag i det här med att djupandas. Jag är ju en sådan här person som får rysningar längs ryggraden när någon bara nämner ord som mindfulness, meditation och musik med porlande vatten. Men varje kväll försöker jag djupandas en minut eller så minuter innan jag somnar. Och det känns faktiskt bra. Som att jag somnar lite lugnare.
  • Jag har börjat använda ett serum från Exuviance. Så himla skönt. Smörjer hela ansiktet på morgonen efter jag tvättat mig och innan jag smörjer med ansiktskräm.

linnea seidel

  • Jag har börjat använda mer färg på läpparna! Alltså hur mycket piggare ser man inte ut med lite läppstift?
  • Min hud, mitt hår och mina naglar mådde inte bra i våras. Så jag bestämde mig för att börja äta kollagen. Jag har testat  Clean Collagen  under sommaren och jisses vad mitt hår har vuxit! Collagen finns även som tabletter att ta om man hellre vill det.
  • Jag har äntligen kommit igång och sprungit lite. I alla fall en gång i veckan. Ibland fler. Det är fortfarande exakt lika tråkigt som tidigare. Skillnaden är att jag har mer kondition och orkar mer helt enkelt. Vissa veckor har det inte varit möjligt att ta sig iväg och träna, då har det fått blivit transportträning till och från sjön eller liknande. En fin vana att få in träningen i vardagen liksom!

  • Varje sommar har jag som mål att hinna läsa minst EN bok. Oftast släpar jag den där stackars boken med mig fram och tillbaka till sjön. Och aldrig blir det att jag läser något. I år fick jag något ryck och köpte hem 4 (!!) böcker. Men vet ni. Jag har nästan läst klart 2 av dom redan! Först ut blev Camilla Läckbergs En bur av guld. Och nu har jag bara ett par kapitel kvar i Sheila O’Flanagans Livet kan börja. Lite känns det som om jag kommit in i en vana att läsa. När barnen kollar på dötråkig tv kan jag lika gärna sitta med och läsa en liten stund. Så skönt!
  • Under flera veckor höll jag uppe helt från socker under sommaren. Vilket faktiskt gjorde att jag slutade småäta kakor och massa annat som alltid finns hemma. Nu kan jag ta en kaka till kaffet. Och känna mig nöjd så.

 
Har ni skaffat er någon ny, bra vana under sommaren?

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
4 år sedan

Jag har också detoxat från både fett och socker och oj så bra det känns! Orkar mer, inte lika trött,inte alls sugen på att dyka ner i en godis eller chipspåse 🙂 helt klart värt att skippa det onyttiga. Och så har jag slutat handla en massa onödigt, har rensat ut så mycket under sommaren och bestämde mig för ett inköpsstopp på kläder och prylar 🙂 mitt hem känns luftigare och kontot mer fyllt med pengar, så himla bra.

Caroline
Caroline
4 år sedan

Väldigt fint läppstift! Vad är det för märke/färg? Är sugen på att börja använda mer läppstift jag med…

fiskbiffar, fisk, torsk, middag, mat

Nästa inlägg

Veckans mat- 5 goda vardagsrätter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x