Veckans mat- 5 goda vardagsrätter

fiskbiffar, fisk, torsk, middag, mat
Halloj alla mat-vänner!
Så var det (äntligen) dags för oss att återgå till vardagen. Iallafall en mjukstart in i vardagen. För vi började denna vecka med en ledig dag. Eller barnen har varit lediga och lekt ovanligt fint hela dagen medan jag klippt gräset i två timmar, tvättat 3 maskiner tvätt, kört diskmaskinen och fixat inför fritids och förskolestarten i morgon. I och med att vardagen är här på riktigt kommer ju också alla dessa vardagsmiddagar som ska lagas som ett brev på posten. Därför kär vi veckans mat- 5 goda vardagsrätter den här veckan.
Jag satt själv idag och försökte göra en lista med familjens favoriträtter. Perfekt att ta fram och kolla på i höst när man inte vet vad man ska laga. En rätt jag glömde skriva upp var de här fiskburgarna. God och lättlagad vardagsmat!
kycklinggryta med smaksatt creme fraîche
En storfavorit som dessutom går supersnabbt att laga är min enkla kycklinggryta. Lättlagat vardagsmat som dessutom smakar fint i matlåda dagen efter.
vego, middag, mat , recept
På tal om mat som passar i matlåda. Där är nog ändå lasagne den okrönta drottningen. Eller vad säger ni? Jag gör nästan alltid min vegetariska lasagne med keso. Sen kryddar jag lite olika från gång till gång bara. Sist hade jag i både kanel och muskot. MUMS!
rostad grönsakssoppa, rotfrukter
Idag ekade kyl och frys väldigt tomma här hemma. Så då fick det bli soppa. Vi äter sällan soppa på sommaren, men nu när temperaturen sjunkit lite passade det fint att äta en skål god soppa i augustisolen. Den här varianten på rostad grönsakssoppa är en riktig favorit!
fylld paprika i ugn, fylld paprika i crock pot
Förra sommaren återupplivade jag de klassiska fyllda paprikorna. Perfekt att laga i ugnen eller varför inte i en Crock Pot! Kul med lite retrorätter fast i ny tappning tycker jag!
Nu ska barnen tvagas noga och kläder läggas fram till morgondagen. Båda är lite nervösa och väldigt glada för att få komma tillbaka till sina vänner igen. Jag förstår dom. Även om sommaren varit väldigt fin.
Axel sa idag vid lunchen: jag har faktisk saknat min fröken Anna-Lena väldigt mycket i sommar. Så fint ändå, att vara 8 år och sakna sin fröken under sommaren <3

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Veronica
4 år sedan

Jag får nog ta och testa de här recepten, men göra de vegetariska, för det lät supergott! 😀

fruktpaj, nyttig paj, glutenfri paj

Nästa inlägg

Glutenfri nektarinpaj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x