ANNONS

Äpplen med toscatäcke

I samarbete med Kockens Kryddor

Varje säsong har sina fördelar och saker man riktigt älskar. På våren kan jag längta så efter de första svenska jordgubbarna. Det är få saker som slår dom! Men sen när hösten knackar på dörren. Då vill jag bara gå ut i trädgården och plocka in äpplen. Vi har 5 äppelträd, ett plommonträd och två päronträd i trädgården. Så är det ett riktigt fruktår, då får vi äta frukt så det nästan pyser ur öronen på oss. Men jag älskar det. Vilken lyx att bara kunna ta ett par steg utanför dörren och på ett nafs kunna fylla fruktskålen.
Förutom att äta äpplena rakt upp och ner som dom är, så är det ju himla gott att baka på svenska äpplen. Idag gjorde jag en riktig favorit, nämligen äpplen med toscatäcke. Alltså har ni inte testat detta har ni något grymt gott framför er.
Jag gör min toscasmet utan mjöl, så det här är en bra variant om man vill baka glutenfritt!

Mina äpplen med toscatäcke har jag kryddat med tre olika kryddor från Kockens Kryddor. Toscasmeten i sig blir ju väldigt knäckig och god. Men genom att krydda äpplena med härliga kryddor får man en helt annan smakupplevelse. Idag har jag valt Kockens ekologiska kanel, Kockens ekologiska kardemumma och Kockens ekologiska ingefära. Tre kryddor som är grymt goda ihop och passar extra bra att smaksätta alla olika sorters pajer eller desserter som innehåller äpple!

Till mina toscaäpplen passar det utmärkt att ha en kula eller två vaniljglass. Jag tycker äpplena blir allra godast om de serveras lite ljumma sådär, så glassen smälter lite lagom på tallriken. Det blir makalöst gott!

 
Kockens Kryddor har numera en given plats i kryddskåpet då deras burkar verkligen hjälper mig att hålla ordning på kryddburkarna. Tack vare att det sitter en etikett på varje lock som talar om vilken krydda burken innehåller behöver jag inte längre plocka runt bland precis varenda kryddburk innan jag hittar rätt. Så otroligt smidigt! Dessutom gillar jag verkligen snäpp-funktionen på locken. Inget lock behöver skruvas loss, försvinna bort eller råka ramla ner i smeten när man bakar (ja, det har hänt. Både en och två gånger..) Att Kockens Kryddor dessutom har ett sådans stort utbud av ekologiska kryddor är ett himla stort plus!
Äpplen med toscatäcke, 8 st:
8 st äpplen
1 tsk Kockens ekologiska kanel
1 tsk Kockens ekologiska kardemumma
1/2 tsk Kockens ekologiska ingefära
100 g smör
1/2 dl sirap
3/4 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
200 g mandelspån
Dela äpplena och kärna ur dom. Lägg tätt i en ugnsfast form. Pudra över Kockens ekologiska kanel, Kockens ekologiska kardemumma och Kockens ekologiska ingefära. Ugnsbaka i 20 minuter på 200°C.
Blanda undertiden samman smör, sirap, strösocker och vanilj i en kastrull. Låt koka upp och småkoka i ca 5 minuter. Rör sedan i mandelspånen.
Klicka ut toscasmeten i mitten av varje äpple. Ställ tillbaka in i ugnen och fortsätt ugnsbaka tills toscasmeten fått fin färg, Håll lite koll så toscasmeten inte blir bränd..
Äpplena ska vara mjuka men fortfarande hålla ihop bra
Servera ljumma med riktigt god vaniljglass!
 
Vad gör du helst av våra fina svenska äpplen?

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma Å
Emma Å
4 år sedan

Hej! Tack för din fina blogg! Jag undrar om du tror att det blir gott med mjölkritt smör?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Emma Å
4 år sedan

Ja det tror jag fungerar precis lika bra 🙂

Emma Å
Emma Å
Svara på  linneasskafferi
4 år sedan

Tack för svar!⚘

Nya vanor

Nästa inlägg

Mina nya vanor efter sommaren

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x