5 vardagsrecept- veckans mat

moussaka, gratäng, köttfärs, vegetarisk moussaka
Förra veckan kastades vi in i vardagen. Med fritids, förskola och fotbollsträningar. Vilket fick mig att inse vikten av att i alla fall göra en grovplanering av maten. Då vi två dagar i veckan  måste ha ätit och vara på väg hemifrån igen kl 17. Det allra bästa då är att ha lagat kvällsmaten redan dagen innan och bara värma på när vi kommer hem. Då passar alla sorters gratänger och grytor bra. Som min moussaka. Som dessutom är helt i säsong nu när det finns massor av aubergine i mataffären!
Idag hittar ni 5 vardagsrecept i veckans mat här på Linnéas Skafferi.
lax i citronsås, fisk i ugn
En annan kär favorit hemma hos oss är lax i citronsås. Den går riktigt fort att göra och är en solklar vardagsräddare. Gott, enkelt och alla i vår familj gillar det.
vegetariska sötpotatisbiffar med kikärtor
Jag älskar ju alla sorters biffar och burgare. Så de dagar jag har möjlighet att lägga någon minut mer på matlagningen, då gör jag gärna grönsaksbiffar. Här har biffarna en bas av sötpotatis och kikärtor. Matigt och mättande. Sen kan man smaksätta lite som man vill.
vegetarisk marockansk gryta med kikärtor
En annan favorit, det är min vegetariska marockanska gryta. Funkar precis lika bra att laga en dag i förväg och sedan värma upp som att göra den samma dag.
snabbmat, kebab, vegetarisk kebab, vegansk kebab
Sugen på något riktigt snabblagat? Testa då att göra hemgjord kebab på vegofärs. Jag lagade det här första gången i somras. En dag när jag verkligen hade 0 lust att stå i köket. Så middagen blev klar på ca 20 minuter. Perfekt vilken vardag som helst när man har ont om tid. Eller varför inte laga hemgjord kebab en fredagkväll? Finfin fredagsmat!
 
Brukar ni laga mat i förväg så ni bara kan ta fram och värma på de dagar man faktiskt inte hinner med att laga mat innan alla ska iväg på sina aktiviteter? Eller får det bli något ruskigt snabblagat de dagarna?
 

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
äpplen med toscatäcke

Nästa inlägg

Äpplen med toscatäcke

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x