Halloweencookies

halloween, kakor, halloweenkakor, spindelkakor, fladdermösskakor
Man får säga vad man vill om de amerikanska högtider som liksom smyger sig in i vår kalender. Men jag gillar halloween. Hösten kan kännas så makalöst lång, grå och lite trist. Så att vi de senaste åren liksom ”fått” en extra högtid just när allt är som allra gråast gör mig inget.
Dessutom älskar mina barn halloween. Det är lite mystiskt, läskigt och konstigt.
Idag har jag bakat ett gäng halloweencookies som passar utmärkt inför den stundande högtiden. Chocolate chip cookies i form av fladdermöss och spindlar.
halloween, kakor, halloweenkakor, spindelkakor, fladdermösskakor
Jag bakade mina kakor, en enkel chocolate chip cookie, men orkar eller vill man inte det går det bra att ta färdiga kakor också. Att pyssla ska vara lustfyllt och kul, inte kännas kvävande. Man kan också göra iordning kakdegen och sedan frysa in den. Då är det bara att ta fram och grädda kakorna precis innan man ska till och pyssla. Gör det som passar dig bäst!
halloween, kakor, halloweenkakor, spindelkakor, fladdermösskakor
Jag ska erkänna att det var år och dar sen jag bakade chocolate chip cookies. Jag hade en period för kanske 12 år sedan då jag bakade dessa väldigt ofta. Kanske är det något jag borde göra igen, för mums så gott!
Chocolate chip cookies:
200 g mjukt smör
2 dl ljust muscovadosocker
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 ägg
1 äggula
1 /2 tsk vaniljpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt
ca 100 g chokladknappar
Blanda smör, muscovadosocker, socker och sirap. Tillsätt äggen och blanda väl. Rör i vanilj, vetemjöl och salt. Ha sist i chokladknapparna. Forma degen till lika stora runda bollar. Låt gärna vila i kylen i minst 30 minuter så flyter de inte ut så mycket.
Grädda i 175°C i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.
 
Vill du dekorera dina kakor till fladdermöss eller spindlar behöver du:

  • Centerchoklad
  • ätbara ögon
  • små lakritsremmar (jag tog lakritshjul)
  • Oreo (de tunna är bäst till det här!)
  • kristyr

Gör så här:
Rulla ut lakritshjulen och skär remmarna i lika stora bitar (de här blir spindlarnas ben).
Dela oreo-kakorna och skrapa bort fyllningen. Dela kakorna försiktigt på mitten med en vass kniv..
När dina chocolate chip cookies fortfarande är ljumma, lägg ut 8 lakritsremmar på de kakor som ska bli spindlar. Klistra fast ätbara ögon med hjälp av kristyr på center-chokladen. Lägg chokladen på lakritsremmarna så chokladen täcker ändarna helt. Chokladen smälter något av värmen från kakan, så tryck till den lite försiktigt efter en liten stund, så sitter den kvar ordentligt på kakan sen.
Placera ut den delade oreo-kakan på din chocolate chip. Fäst ätbara ögon med hjälp av kristyr på center-chokladen och lägg chokladen i mitten av ”vingarna”. När chokladen smält något, tryck dit den försiktigt så den sitter kvar.
Lagom läskiga halloweenkakor till små halloweenfirare.

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
snabb middag, vardagsmat, lax i vitlökssås

Nästa inlägg

Veckans mat-

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x