Veckans mat-

snabb middag, vardagsmat, lax i vitlökssås
Ny vecka, nya middagar att laga. Jag försöker verkligen att få barnen mer engagerade i vardagsmaten. Både att hjälpa till med den men också att vara med och bestämma vad vi ska äta. Det går sådär. Men man måste ju börja någonstans känner jag.
Den här veckan bjuder veckans mat på 5 goda vardagsmiddagar.
Som den här laxen i vitlökssås. Den tar bara 30 minuter att laga, perfekt vardagsmat eller hur!
vego, ajvarsås
Att göra vegetariska köttbullar är inte krångligare än att göra vanliga köttbullar. Du gör bara på ett lite annat sätt. I med alla ingredienser i en matberedare, mixa, rulla till bollar och stek. Tag ur vegobullarna, koka ihop en sås i samma stekpanna. Lägg i bollarna och servera med pasta.
vegetarisk stroganoff, quornstroganoff
Idag bestämde barnen att det blir stroganoff till middag hemma hos oss. Perfekt måndagsmat tycker jag. Lätt att laga och passar bra i matlåda till tisdagen! Jag gillar min variant gjord på Quorn.
enkel gryta med ajvar, kyckling, brysselkål
Är man sugen på en lättlagad kycklinggryta kan jag rekommendera denna busenkla gryta med ajvar. Inte heller denna tar mer än 30 minuter att laga. Vill man går det såklart fint att byta ut kyckling mot något vegetariskt protein!
vego, middag, mat , recept
Hos oss är lasagne alltid ett väldigt säkert kort. Då äter både barn och vuxna med god aptit. Så det är tur att man utan större problem kan variera lasagne. Här är en vegetarisk variant gjord på keso. Hur god som helst!
Nu ska jag fortsätta att beta av dagens (lite väl) långa lista på saker att fixa. Men så blir det ibland. 200 olästa mail, ett par samarbeten som ska fixas, lägga upp en plan för kommande samarbeten och se till att allt funkar jobbmässigt under höstlovet som snart står för dörren. Även lunchträning och blodgivning finns med på dagens schema. Men utanför fönstret öser regnet ner, så mig gör det inget att ha massa jobb att beta av här inne idag!
Hoppas ni alla får en himla härlig start på veckan!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
mjuk kaka, fika, baka

Nästa inlägg

Saftig och lättbakad tigerkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x