Griljerad helgspecial med hemgjord äppelchutney

i betalt samarbete med Quorn Sverige
Nu är det inte många dagar kvar till jul. 13 för att vara helt exakt.
Och kanske är julen 2019 den julen det finns ett vegetariskt alternativ på julskinka, även hemma hos er? I höstas när jag tog fram ett helt gäng recept åt Quorn var nämligen griljering till deras Helgspecial ett av recepten. Skär man den i tunna skivor och äter tillsammans med de klassiska tillbehören- ja då funkar det utmärkt som ett alternativ till klassisk julskinka för den som så önskar! Vilket är himla bra så det kan finnas något för alla på julbordet.

Att tillaga och griljera en Helgspecial är verkligen inte svårt. Låt plasten sitta kvar runt den när den tillagas i ugnen, men glöm för allt i världen inte att picka hål på den. Annars går det som för mig. Och du får storstäda ugnen…
 

Griljering:

ca 4 msk hemgjord senap
1 msk farinsocker
salt & peppar
4 msk ströbröd

Blanda samman senap, socker, salt och peppar. Bred detta över Quorn helgspecial. Griljera i cirka 10 minuter i 200°C eller tills den fått fin färg.

Äppelchutney:

3 äpplen
2 rödlökar
1/2 dl farinsocker
1/2 dl vatten
2 msk rödvinsvinäger
2 kanelstänger
2 msk färsk ingefära

Kärna ur äpplena och skär dom i bitar. Skala och skiva rödlöken tunt. Koka upp socker, vatten, vinäger i en kastrull. Riv ingefäran och blanda i den. Tillsätt äppelbitar, rödlök och kanel. Låt koka i cirka 10 minuter. Häll upp på en ren burk och förvara i kylen.

 
Ät din griljerade helgspecial tillsammans med senap, äppelchutney och ett gott bröd!
 
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
skorpor på torrt bröd

Nästa inlägg

Saffransskorpor på gamla bullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x