Saffransskorpor på gamla bullar

skorpor på torrt brödNågon mer som råkat ut för att det blivit några saffransbullar kvar, som tillslut är så torra och tråkiga att knappt fåglarna vill ha dom? Det är liksom lätt hänt. Eller som i det här fallet. Att man totalt misslyckas med en plåt saffransbröd. Så man har en hel kasse med bullar som inte går att äta. men man heller inte riktigt vill slänga. Vet ni bad man gör då?
Jo då gör man dom ännu torrare och kallar dom för skorpor. Bra va?
skorpor på torrt bröd
Skämt å sido så är det faktiskt ett väldigt bra sätt att ta tillvara på gammalt fikabröd. Oavsett om det är saffransbullar eller kanelbullar. För visst är det tråkigt att behöva slänga sånt man faktiskt lagt ner tid på att baka!skorpor på torrt bröd
Och inte är det svårt heller. Allt du behöver göra är att skära bullarna i skorp-bitar, lägga ut på en plåt och torka i 100°C i ca två timmar. Öppna ugnsluckan då och då. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna torka över natten.
Hur länge skorporna behöver gå i värmen beror såklart på hur stora dom är och hur torra dom är från början. Minna innehöll mandelmassa vilket gjorde att dom fick gå aningens lite längre.
 
Vips har man förvandlat en torr eller misslyckad kaka till något mumsigt att doppa i glöggen.
 
Fiffigt va!?
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tessie - tvåbarnsmamma med bf i januari
4 år sedan

Vilken smart idé!

hemgjord kristyr, hård kristyr, kristyr till pepparkakshus

Nästa inlägg

10 pepparkaksrecept till pepparkakans dag

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x