Småkakor till jul

julkakor, småkakor, kakor, baka, julbak
Med bara en dryg vecka kvar till jul är det kanske dags att fundera på vad man ska baka till jul. Eller kanske kan en hel låda med massa olika sorters kakor vara en perfekt julklapp att ge bort till någon så här i juletid?
Därför tyckte jag den kunde passa fint att göra ett litet inlägg om alla goda julkakor att baka. För det finns ju så många! Två av mina absoluta favoriter ser ni på bilden. Och det är skurna pepparkakor och svåger Richards tyska julkakor. Ingen jul utan dom!julkakor, snöbollar,
Som sagt, ingen jul utan Richards tyska julkakor. Har faktiskt en halv omgång ogräddad kakdeg ligger i frysen. Perfekt att ta fram och grädda till jul!
skurna pepparkakor
Samma sak är det med mina skurna pepparkakor, där här jag också en rulle kakdeg ligger i frysen, redo att gräddas. Men tror tyvärr inte dom kommer att räcka. Så får nog baka en omgång till i veckan så vi har.pepparkakssnittarÄr man sugen på något gott och lättbakat till kaffet i jul passar Axels pepparkskssnuttar perfekt. Som en blandning mellan pepparkaka och kolakaka. Rena drömmen alltså!
pepparkaksgrottor, småkakor, julkakor
En annan kaka vi gärna bakar är pepparkaksgrottor. Fyll med choklad, eller varför inte dumle. En lättbakad och mumsig småkaka <3
saffranssnittar med vit choklad
Gillar man saffran, då är det här helt rätt kaka att baka. Fylld med härlig saffranssmak och vit choklad. Hur god som helst”
hemgjord kristyr, hård kristyr, kristyr till pepparkakshus
Orkar man inte baka, men ändå vill pyssla med något litet så kan man göra lite krystyr och dekorera färdiga pepparkakor med. Det blir så himla fint tycker jag!
Receptet på min bästa kristyr hittar ni här!
Nu rullar  mitt tåg strax in till Stockholm. Har ett möte här under dagen att hinna med, sen bär det av hem igen för att fixa klart allt det sista inför julledigheten. Som alltid är det en hel del som måste ordnas så att man faktiskt kan ta lite ledigt sen. Fast hemma hos oss är det bara jag och Sebastian som längtar efter jullovet. Axel hade kunnat gå någon vecka till och Isac vill inte vara borta från sina kompisar på förskolan. Men jag tänker att det bara är bra betyg till grabbarnas förskola och skola det 🙂
Och att det nog ändå blir ganska skönt för dom med lediga, oplanerade dagar. För så lugn jul som vi verkar få i år har vi inte haft på evigheter. Det ska bli så himla skönt!

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
brända mandlar

Nästa inlägg

Recept på brända mandlar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x