Skurna pepparkakor

skurnapepparkakor
Hej alla fina läsare! Och ett supergrattis till alla som heter Anna, för idag är det nämligen Anna-dagen 🙂
Och förutom det är det ju pepparkakans dag och faktiskt precis ett år sedan jag skrev mitt första inlägg här på Loppi!!
Ett år bara susar förbi! Och det tänkte jag fira med en superfin tävling här på bloggen. Så kolla in senare under kvällen, då dyker tävlingen upp.
För ett år sedan hade jag tagit beslutet att nu är det dags att lägga i en extra växel med bloggandet. Och ungefär samtidigt hörde Stina här på Loppi av sig och funderade på om jag skulle vilja flytta min blogg till dom. Ett beslut jag inte ångrat en sekund. Bättre nätverk med underbara, kloka, engagerade och fina människor kan man inte ha runt omkring sig!
Och vad passar bättre att knyta ihop säcken för det här första året på Loppi med, än det första receptet jag publicerade här efter flytten?  Därtill är det mitt favoritrecept på pepparkakor! Nämligen skurna pepparkakor. Ni måste verkligen testa dom här, de är ett måste till varje jul.
Jag brukar dela degen i två och spara den ena i kylskåpet. Då kan man snabbt ta fram och grädda en plåt pepparkakor när man får besök. Hela köket doftar nygräddade pepparkakor, hur underbart är inte det?!
Skurna pepparkakor, ca 70 st:
200 g smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
3 tsk kanel (ha gärna i lite mer för extra julig smak)
2 tsk ingefära
2 tsk malda nejlikor
1 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
1 ½ dl hackad sötmandel
Rör ihop smör, socker, sirap och kryddor. Tillsätt bikarbonat, blandat med mjöl och mandel.
Dela degen i två bitar och forma två fyrkantiga längder. Linda in dem i plastfolie och låt vila i kylen en timme.
Skär deglängderna i tunna skivor och grädda i 200 °C i 12 minuter.
Bild:Linnea Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Brietårta

Nästa inlägg

Brietårta

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x