Summering av 2019

superkryddor, smoothie kockens kryddor
Hejdå 2019 och hej 2020. Men innan vi stänger dörren helt tänkte jag att vi gör en tillbakablick. Kollar på vad 2019 egentligen bjöd på.
Januari. Jag startade året med ett härligt samarbete tillsammans med Kockens kryddor. Känns det inte rätt skönt att börja året med en härlig smoothie? Jag tyckte det iaf 🙂
Jag lagade lax i vitlökssås, favoritbiffarna med stekt kål och en smarrig currygryta med quorn.
På det personliga planet åkte vi på löss för första gången. Skrik och panik, men jag gick segrande ur kampen.

Januari var vinter, skridskoåkning, fika och mys i soffan.
 
treveckorssallad utan socker
Februari var isande kall, men mina bilder var färgsprakande! Som den älskade treveckorssalladen. Hur underbar? Både alla hjärtans dag och nutelladagen firades. Vilka härliga temadagar ändå!
Vi åkte pulka och bob, hoppade i snöhögar och tränade en hel del i februari.

Jag och en av mina bästa kompisar Emma tog våra stora grabbar och åkte en sväng till Naturhistoriska. Så mysigt att bara göra något med ett barn. När vi kom hem hade resten av våra familjer lagat mat till oss alla. Hur härligt som helst.
kikärtsvåfflor, kikärtsmjöl, glutenfria våfflor
Mars bjöd på våfflor gjorda på kikärtsmjöl, en riktig höjdare tyckte vi alla här hemma. Jag tipsade om världens bästa ananaspaj för kanske hundrade gången, men ni gillar den lika mycket varje gång. Så det gjorde inget kände jag 🙂
Jag åkte till Stockholm och lärde mig en gång för alla att borsta tänderna ordentligt. fortsatte samarbeta med Kockens och gjorde världen godaste chokladtårta. Lagade tikka masala och tog oss i tanken till Toscana med hjälp av den här makalöst goda pastarätten!
linnea seidel oral-b
Vi hade överraskningsfest för en vän, hade -13 i början på månaden och +15 i slutet. Spenderade en dag på Steam Hotel, kollade mellofinalen och lagade en herrans massa god mat. Sen avslutades månaden med årets första vab och dokumentären om Josefin Nilsson, som berörde oss alla så.
 

paj, matpaj, villa puccini, påsk

 
April,  då lagade jag en härlig påskmiddag ,  fortsatte mitt samarbete med Falbygdens Ost och gjorde en makalöst god ostkräm och vårprimörer.
Tipsade om mängder med påskmat och påskdesserter och bakade världens sötaste lemon curd-grottor.
April bjöd på världens dunderförkylning. Jag tror aldrig jag varit så förkyld i hela mitt liv faktiskt. Men jag och min bästa kompis Anna hade en weekend i Göteborg inbokad. Hon med världens nageltrång och jag kraftlös efter en veckas sängliggande. Men vi åkte. Och hade en himla mysig helg. För solen sken och vi hade en väldigt härlig helg.

 
Hunden spenderade massor med tid hos min morfar. Och ville inte åka därifrån.
 

 
Påsklovet kom och även våren. Studsmattehopp, cykelturer lekparkshäng gjorde april till en fin månad! Vi åt till och med påsklunch ute 19 april. Och alla var klädda i shorts! Månaden avslutades med kakbuffé i solen och barnen premiärbadade i sjön!
 

 

kockens kryddor, ekologisk kardemumma, tiramisu, fika, baka ,efterrätt

Maj. Tiramisu med jordgubbar, rabarber och kardemumma blev månadens mest populära inlägg. Även om jag är lite partisk, så förstår jag. Det var sjukt gott!
Favoriten lasagne med keso lagades och förevigades, precis som fiskburgare och en grymt god vit sangria!
Maj innebar trädgårdsfix, firande av både Sebastian och min mamma som fyller år. Mer träning, häng med vänner, jag byggde ett bihotell, Axel tappade en tand. Childhood-dagen på Gröna Lund i ÖSREGN. Men även pannkakor i solen på altanen.
Sen åkte jag och Sebastian till Toscana, såg makalöst vackra vingårdar och besökte fina små byar. Ibland är mitt jobb lite för bra 🙂
linnea seidel
 
sommardrink, mojito, alkoholfri drink, alkoholfri mojito
En kväll i juni,
Då gillade ni min flädermojito allra bäst. Jag bjöd på goda midsommardesserter, grillade grönsaker med burrata och tips på hur du lyckas med din grillkväll.
Jag plåtade massor av midsommarmat, vi badade hela första delen av juni och låtsades som om vi redan gått på semester och sommarlov.
Sen kom sommarlovet på riktigt. Vi följde damernas fotbolls VM från tvn och sedan firade vi in midsommaren här hemma i trädgården. Med familj, vänner, massa god mat och en mumsig midsommartårta. Kvällen avslutades med att pappa och Sebastian spelade trumpet och saxofon för oss.
Juni avslutas alltid med att Axel fyller, så vi rockade 8-årskalas i flera dagar innan månaden tog slut.

 
snabbmat, kebab, vegetarisk kebab, vegansk kebab
Juli, du bjöd på stekheta dagar. Då lagade jag supersnabb kebab. 
För vem orkar laga mat i värmen? Det blev även amerikanska havrepannkakor, grillad ananas och min bästa rabarberdricka.
Juli innebär min födelsedag och vår bröllopsdag. Som i år inte alls blev som vi tänkt då vår hund blev himla sjuk helt plötsligt. Så vi fick akut åka in med Challe till Strömsholm och avboka de planer vi hade. Men vi firade med goda vänner och hunden blev frisk. Så allt slutade ändå bra.
Under sommaren började jag springa. Inga långa svängar. Men jobbade hårt och nu springer jag faktiskt 5 km utan problem. Vilket var mitt mål att fixa och något jag verkligen inte klarat av tidigare.
Vi badade, bakade, gick på bio och åkte till Mora och Tomteland med vänner. Vi fick ett par riktigt härliga dygn med väldigt nöjda barn.

veganska jordnötstryfflar
Augusti Jordnötstryfflar.och mitt favoritrecept från månaden. Jag är så lyckligt lottad att det bara är jag som älskar jordnötssmör här hemma. Vilket innebär mer till mig!
Köket och bloggen fylldes med Quornstroganoff , äpplen med toscatäcke och 5 billiga middagar, perfekt när semesterpengarna tryter!
Mer sommarlov, med långa dagar vid sjön, barn som lärde sig simma, som lärde sig dyka och fick getingstick. Barn som fick börja cykla själv till kompisar för första gången. Fotbollssäsongen drog igång för barnen och Isac hamnade i himmelriket.

Axel började 2:an och Isac sitt sista som förskolekille, Vi sprang blodomloppet i Västerås i 30 gradig värme. Sen spelade vi lite mer fotboll. Typ varje dag.
Augusti innebär att familjens sista födelsedag ska firas. Isac blev 5 år.
 
färsbiffar, vegofärsbiffar, asiatiska köttbullar
September. Asiatiska vegoförsbiffar. Så enkelt och gott. Det blev månadens favorit. Tillsammans med enchiladas och salt karamellpannacotta!  Men även äppel och rödbetspannkakorna jag lagade på höstens VMB-event som Loppi anordnade blev riktigt bra!
 
 
September, då åkte vi till Gran Canaria med goda vänner. Det är alltid lite läskigt att åka på semester med vänner man aldrig rest med tidigare. Men vi hade det hur bra som helst. Badade, lekte, åt, vilade och hade det allmänt underbart i solen tillsammans.

Jag och Isac spenderade mysig tid i skogen, bara vi och hunden.
butternutpumpa, pumpa, halloween,
Oktober. Pumpur, gula löv och halloween. Hur mysigt som helst. Om ni frågar mig.
Jag rostade pumpa och gjorde pumpapuré, lagade räksoppa, och kokade havregrynsgröt. Sen gjorde jag massor av godsaker till halloween.
Tid med vänner, tid med familj. Jag började med projektet ”ett projekt i veckan”. Och rensade, fixade och donade. Dags att ta upp det igen tror jag.
Jag och min kompis Cissi åkte till Lofsansstudio och hade en grym träningsdag tillsammans. Jag lunchade med bästa Camilla och sedan avslutades månaden med ett fint höstlov och en härlig halloweenfest för kidsen.


 
snabb pastasås, mat, vardagsmat, middag
November, pastasås med ajvar. Perfekt snabbmat! November bjöd även på tips om hur du gör ditt egna sköljmedel.
Världens godaste kålsallad med äpple och min glöggdrink med mousserande vin.
Vi grillade korv i gråvädret, kokade risgrynsgröt och den första snön kom. Redan 8 november! Stockholm Food & Wine bjöd på härlig mat och gott vin. Och massor med trevligt sällskap! Barnen skrev önskelista till tomten och vi spelade jakten på den försvunna diamanten ungefär hundra gånger.

Sen blev det överraskningsfest med Hawaiitema för hela slanten.
November slutade fint. Med Winnerbäck-konsert i Globen
 
julkakor, småkakor, kakor, baka, julbak
December. .Ni ÄLSKADEmina småkakor till jul. Och det gjorde jag med 🙂 Lingonglögg, inlagd rödkål, snittar med köttbullar och pepparkakans dag. December är ju bra härlig, eller hur!

Vi bakade pepparkakor, kollade på Ett päron till farsa firar ju, åt julmat, lussade, åkte på magsjukan en sväng och skaffade katt.
Jullov med julfirande i massor och sen ett Gott Nytt År.
 
Det är verkligen kul att gå tillbaka och se. Vad man faktiskt gjort under ett år. 2019 var inte ett extraordinärt år för mig. Men det var fint. Det var lagom med jobb. Massor av tid med barnen, lite för lite tid med vänner och antagligen för lite tid bara jag och Sebastian. Men nu är jag rätt spänd att se vad 2020 bjuder på. Jag tror det kommer bli grymt!
 
Har ni haft ett bra 2019?
 
 
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna Nilsson
Anna Nilsson
4 år sedan

Din blogg är saaaaa himla mysig, Ser fram emot det nya aret med Dig!
”Weiter so!” som vi säger här i Tyskland!
Anna

Mammatankarmedpedagogerna
4 år sedan

Oj vad du hunnit med mycket under ett år! 2019 var bra men vi hoppas 2020 blir året för vår nystartade blogg mammatankarmedpedagogerna.vimedbarn.se

snittar, nyår, nyårssnittar, tilltugg

Nästa inlägg

Pizza bianco

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x