Ajvargryta med quorn

quorn, quorngryta
Glad torsdag vänner!
Här sken solen en stund på förmiddagen och fåglarna kvittrar som om det vore vår och inte vinter. Men det gör ändå livet lite enklare, visst gör det?
Idag bjuder jag på supersnabb och superenkel vardagsmat. Som du lagar på mindre än 30 minuter. Jag har en sån kategori här på bloggen. Och tanken är att den ska fyllas på rejält här under våren. För vem vill inte ha enkla vardagsrätter som går dunderfort att laga? Dagens recept är en ajvargryta med quorn.quorn, quorngryta
Just ajvar är perfekt att ha en burk hemma av. Då kan man på ett litet kick slänga ihop en supergod pastasås eller gryta. Där krävs det inte mängder av kryddor och inte heller behöver såsen koka länge för att få fram alla smaker. Den här gången var jag till och med så lat att jag inte orkade hacka lök och vitlök. Istället tog jag vitlök och lökpulver. Funkade hur bra som helst. Och kan vara ett tips till er som har barn som är högst ”allergiska” mot all synlig lök.  Pudrar man över lite lökpulver får man löksmak, men barnen kan omöjligt ana att det är lök i, då man inte ser några bitar.quorn, quorngryta
Här hemma fick grytan tummen upp av alla utom Isac. Som vägrade äta. Och vi gör inte så mycket åt den saken. Han åt en liten portion ris och kände sig nöjd med det. Vi bråkar sällan om maten här hemma. Det finns ett par trix vi brukar ta till för att han ska smaka eller äta mer. Men när inte det funkar så gör vi ingen grej av det. Jag vet att han nästan alltid äter mycket lunch på förskolan och rejält till mellanmål. Så ibland är han nog helt enkelt inte hungrig när det är dags för kvällsmat.
Men vi övriga åt och tyckte det var mums.
Till den här grytan kan man ju använda vilket protein man gillar bäst. Jag föredrar quorn då det går rysligt fort eftersom det inte behöver bli genomstekt på samma vis som tex kyckling. Men man gör ju som man vill med det
Som ni ser i de flesta av de recept där jag använder ajvar, så är den bästa kompis med citron och färsk persilja. Det behövs verkligen inte mer än det för att piffa upp smakerna i grytan. Så himla bra!
 
Ajvargryta med quorn:
600 g Quornbitar
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1 msk paprikapulver
350 g ajvar (jag tar alltid den milda sorten)
ca 3 dl vatten
citron
färsk persilja
salt & peppar
Hetta upp en gryta och ha i olja och Quornbitar. Pudra över kryddorna och låt allt steka på medelvärme ett par minuter.
Tillsätt ajvar och vatten (jag brukar fylla den tomma ajvarburken med vatten och skaka runt så all ajvar kommer med).
Rör om och låt koka i cirka 10 minuter.
Smaka av med citron färsk persilja, salt och peppar.
Servera med kokt ris och massa grönsaker.
Övriga familjen valde även att ha i en klick creme fraiche. Men jag tycker det är godare utan, så vi serverade den på sidan om.
 
Middagen är serverad!

14
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna Grahn
4 år sedan

Åh ajvar som är så gott!

ljusa mockarutor, baka i långpanna, långpanna

Nästa inlägg

Kalasrutor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x