Nice cream milkshake

nyttig milkshake
Hej fredag,
Alltså, var tog det här sportlovet vägen? Swish sa det så var veckan slut. Tur vi har en helg kvar ändå. Lovet har varit fint. Vi har badat, pysslat, promenerat, kollat på film, tvättat drivor med smutskläder, ätit långa frukostar, tjafsat, var lite irriterade på varandra och haft det allmänt som vanligt. Det är liksom lätt att man målar upp en bild av att allt alltid är rosaskimrande här på blogg och instagram. Men verkligheten innehåller ju annat också. Som att jag nu en fredagkväll kl 19 måste sitta och jobba ikapp. Leverera jobb, fakturera, svara på mail och blogga. Det är baksidan med att att ta en veckas ledigt, när man inte har någon annan som gör jobbet åt en. Och att jag otaliga gånger denna vecka fått särat på barnen för att dom rykt ihop som två galna hanhundar. Än så länge klarar jag av att ta tag i dom, och i alla fall lyfta bort den ena, men inte länge till..
Men på det stora hela. Så har veckan varit fin. I morgon tänkte jag mixa iordning varsin milkshake åt kidsen. Jag ogillar att kalla mat nyttig eller onyttig. Men ska man sätta en etikett på detta så faller det kanske under kategorin nyttig ändå. Om man jämför med en klassisk milkshake. Jag tänkte att kan man göra glass på fryst banan och frysta bär, då måste man ju kunna ha det som en bas i en milkshake. Och sedan tillsätta härlig kokosmjölk för en mjukare konsistens. Sist toppar man med någon god grädde. Antingen helt vanlig grädde eller en växtbaserad, om man vill göra den helt mjölkfri. Mums va?
 
 
nyttig milkshake
Det betyder att du faktiskt kan servera denna till frukost. Fint va?
Nice cream milkshake, 2 glas:
2 frysta bananer i skivor
2 dl frysta hallon
1/2 tsk vaniljpulver
ca 2 dl kokosmjölk
valfri grädde
Mixa frysta bananer och frysta hallon till en tjock glass. Ha i vaniljpulver. Tillsätt sedan kokosmjölk till önskad krämighet (hur mycket kokosmjölk som behövs beror på hur fryst bananer/hallon är).
Ha upp i tjusiga glas och toppa med valfri grädde och frysta bär.
Perfekt till ett lite lyxigare mellanmål!

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linn Kluge
Linn Kluge
4 år sedan

Ser gott ut 😋 vad har du för mixer?

Tessie - nybliven 3-barnsmamma
4 år sedan

MEN vad det här såg gott ut! Och härligt med ett lite nyttigare alternativ, tack för tipset!

Jenny
Jenny
3 år sedan

Låter oerhört gott! Är det kokosdryck eller kokosmjölk på konserv du använder?
Tack för många inspirerande recept!

bönbröd, baka med bönor, bröd,

Nästa inlägg

Bröd med svarta bönor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x