Panerad torsk i ugn

inlägget innehåller annonslänkar.
fisk i ugn, sås, torsk
Vem mins inte skolans panerade fisk med kall sås till? Så här i efterhand måste jag erkänna att det var en av favoriträtterna. Även om man kanske inte skrek ut det då precis. Men i smyg tog man en bit fisk extra. Bara för att det var gott
Och visst finns det färdigpanerad fisk att köpa. Men det känns liksom inte helt rätt. Speciellt inte när det faktiskt är så enkelt att göra egen panerad fisk.
Vaddå enkelt kanske du säger. Har hon ens testat att steka panerad torsk? Paneringen lossnar, det bränns fast och blir allmänt kladdigt.
Då kan jag ge dig det absolut bästa rådet: gör panerad torsk i ugn. Inget passande, ingen fisk som bränns vid. Hur enkelt och smidigt som helst.fisk i ugn, sås, torsk
Dessutom har ju paneringen en förmåga att suga åt sig väldigt mycket fett. Kör man dom i ugnen blir det inte alls lika flottigt. Jag brukar pensla paneringen med lite olja bara, vilket ger den en fin och lite krispig yta. Precis som man vill ha!
fisk i ugn, sås, torsk
När jag var barn var det som om det var en regel att man inte gillade fisk. Kanske för att vi inlandskrabbor här där jag är uppvuxen inte åt fisk så ofta. Men det är ett beteende jag tycker ändrats. Nu äter barnen (både mina och andras) oftast fisk när jag serverar det.
fisk i ugn, sås, torsk
Jag vet inte riktigt vad som hände. Men min remouladsås blev ljusgrön!? Kanske för att jag använde havrefraiche? Axel utesluter mjölprotein ett tag nu, så använder mycket havreprodukter hemma just nu. Den är lite grå i färgen, så kanske var det den tillsammans med curryn som blev lätt grön? Jag vet inte, men god blev såsen i alla fall. Och det är ju huvudsaken.fisk i ugn, sås, torsk
Jag gillar att använde pankoströbröd när jag panerar. Det ger liksom en lite krispigare yta än vanligt ströbröd. Men det är ju en smaksak det där. Jag brukar passa på att blanda i lite gott buljongpulver i paneringen, det ger liksom lite extra smak. Jag gillar de olika buljongpulver som Renée Voltaire har.  Perfekt att smaksätta fisk och kyckling med, eller ha i gratänger, soppor eller såser. Mycket användbart!
 
Panerad torsk i ugn 4 port:
4 bitar torskrygg
2 dl vetemjöl
1 msk buljongpulver
2 ägg
2 dl pankoströbröd
salt & peppar
olja
Torka fisken helt torr. Ha upp vetemjöl i en skål, ägg i en annan, vispa ägget lätt och pankoströbröd i en tredje. Blanda i lite buljongpulver i mjölet. Vänd fisken först i mjölet, se till att all fisk täcks, doppa sedan fisken i äggen och sist ströbrödet. Lägg upp på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över salt och lite svartpeppar. Doppa en pensel lätt i olja och pensla försiktigt fisken. Har du olja i en flaska så du kan spraya det över fisken är det ännu bättre!
Baka i 200°C i cirka 20 minuter. Har paneringen inte fått tillräckligt med färg? Slå på grillen ett par minuter så blir fiskbitarna gyllene!
 
Remouladsås:
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1/2 dl bostongurka
1 tsk curry
salt & peppar
Blanda samman alla ingredienser till såsen. Har du möjlighet, gör den dagen innan så får den stå till sig ordentligt under natten.
 
Servera fisken med en klick sås, kokta ärtor, ärtskott och nykokt potatis.

43
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lemon curd, minipajer,

Nästa inlägg

Mini flower tarts

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x