ANNONS
Integritet på Tailsweep

Ugnsbakad gröt med blåbär

/


Ok, själva orden ugnsbakad gröt är kanske inte de sexigaste jag skrivit i mitt liv. Det låter faktiskt inte ens speciellt gott när man tänker närmare på det. Men där har man faktiskt fel, fel, fel! För det här mina vänner, det är hur gott som helst. Och ett himla smidigt sätt att äta frukost på då du kan förbereda allt kvällen innan och sedan bara sätta in i ugnen på morgonen. Fiffigt va?


Idag var planen att jag skulle åka till Stockholm då vi skulle ha en liten härlig och efterlängtad Kick-Off med Loppigänget. Men efter en kväll och morgon med lätt ångest för om jag skulle åka eller inte bestämde jag mig för att stanna hemma. Vi har en hel del i människor runt om oss som jag absolut inte vill ta hem någon form av smitta till. Jag lever ändå ett ganska isolerat liv då jag till största del arbetar hemifrån. Så det kändes bara dumt att sätta sig på ett tåg i dagsläget. När det inte var absolut nödvändigt liksom. Dessutom blev jag mer förkyld här nu under eftermiddagen. Ah, det är så svårt att veta hur man ska göra! Hur resonerar ni?
Imorgon hade jag tänkt ta barnen och åka till yoump, men även det känns liksom onödigt. När man inte måste


Allt känns liksom lite olustigt just nu, även om vi kanske inte åker och hamstrar mat och förbereder oss på domedagen, så är det inte dumt att vara lite extra försiktig. Tvätta händerna en gång extra liksom. Och kanske undvika folk i största allmänhet.Men till gröten. Alltså jag är ju som ni vet ett stort fan av just gröt i alla dess former. Så inte helt otippat föll jag även för detta. Jag valde att ha i blåbär i min, för vem älskar inte blåbär liksom?! Men för er stackare som hellre föredrar något annat kan man använda de bär man gillar allra bäst. När gröten gått klart i ugnen toppade jag den med lite mer blåbär, och massor av hackade hasselnötter. Så himla gott!


Ugnsbakad gröt med blåbär ca 2 portioner:
2 dl havregryn
3 dl havremjölk
1 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
ca 1 1/2 dl blåbär + lite att toppa med, frysta går bra
50 g hasselnötter

Blanda ihop havregryn, mjölk, ägg, vanilj och bakpulver i en skål. Smör en ugnsfast form. Häll i smeten. Strö på blåbären över gröten och baka i ca 25 minuter i 200°C.
Hacka hasselnötterna och strö på dom tillsammans med lite mer blåbär. Servera varm tillsammans med kall havremjölk.
Perfekt frukost både till vardag och helg!

7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00