Mina tankar kring coronaviruset


 
Då sitter vi här, fredagen den 13 mars och världen är full av coronavirus. Känns det som i alla fall. Börjar man skrapa lite på ytan ser man ganska snart att även om många är drabbade, så dör det dagligen fler människor i andra sjukdomar som TBC och lunginflammation. Skillnaden är att många av de sjukdomar som varje dag dödar människor vet vi hur de fungerar. Hur det smittar och hur det ska behandlas. Om detta virus vet vi inte speciellt mycket. Annat än hur det smittar.
Då känner jag att det är utifrån det jag agerar.
Vi bor ute på landet, äldsta sonen går på en liten skola med drygt 70 elever, jag arbetar för det mesta hemifrån.  Vi behöver inte åka kommunalt för att ta oss till arbete, skola eller förskola. Detta gör att vi inte behöver göra speciellt drastiska saker för att minska risken för att smittas eller föra eventuell smitta vidare. Men det finns såklart små saker man ändå kan göra.
Jag valde tex igår att inte åka till Stockholm och idag hade vi en tur till yomp inplanerat som vi skjuter upp till en annan gång. Istället plockade vi upp studsmattan här hemma i trädgården.

  • Vi påminner varandra om att tvätta händerna, ofta, noggrant och lite längre än vanligt.
  • Om barnen är det minsta förkylda får de vara hemma från förskola/skola.
  • Jag väljer alltid bort smågodis som man plockar själv under vinterhalvåret då maginfluensa och vanlig influensa härjar. Idag läste jag att danska Coop har valt att sluta sälja det.
  • Vi hade planerat en weekend till Spanien under april. Den är helt inställd.
  • Vi bunkrar inte  mat, toapapper, handsprit mm. Vi har oftast ganska välfyllt i kyl/frys och skafferi. Coronavirus i världen eller ej. Jag tänker att de livsmedel och andra förnödenheter som finns i samhället måste räcka till ALLA. Men, hade jag haft riktigt små barn hade jag antagligen köpt en eller två förpackningar ersättning extra. Även om vi hade haft andra sjukdomar som behöver medicineras, då hade jag nog valt att ta ut den medicinen jag kunde.
  • Jag har en flaska handsprit och en förpackning våtservetter med mig i väskan. För att enkelt kunna tvätta av händer när man inte har tillgång till tvål och vatten.

Hur ställer ni er till allt detta? Gör ni något annat än tidigare? Eller lever ni era liv precis som innan?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Isa
Isa
4 år sedan

Jag bunkrar inte heller speciellt mkt. Dock hade jag velat fått tag i handsprit men det verkar ju helt kört. Och det är ju för att andra bunkrat o ej tänkt på någon annan. Alternativt att de tänkt sälja vidare, inte så schysst tkr jag.

gröt i ugn, gröt, frukost

Nästa inlägg

Ugnsbakad gröt med blåbär

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x