ANNONS
Integritet på Tailsweep

5 recept att laga när krisen kommer

/

Veckans mat

,

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ok, många verkar tro att om vi bara köper på oss toapapper, pasta och ärtsoppa, då klarar vi den här krisen galant. Jag är kanske av en liten annan åsikt. Därför viger jag veckans mat denna vecka åt mat du kan laga på sådant du ofta har hemma. Konserver och mjöl. Kryddor, lök och någon rotsak. Man kan välja att bunkra smart. Fylla frysen och förrådet av konserver. På det viset slänger vi inte mat som börjar bli dålig.
Som min linsstroganoff, grunden i den är lök, soltorkade tomater, tomatpuré, röda linser och havregrädde. Allt det står sig himla länge och är sådant som jag ofta har hemma. Det ska även vara lite morötter i. Det blir såklart extra gott att äta till gröna bladgrönsaker, men självklart funkar ris eller potatis också bra till.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Fyll huset med doften från en marockansk gryta. Många olika kryddor har man alltid hemma, övrigt du behöver är kikärtor, krossade tomater, buljong, lök, mandlar och lite russin.


Precis som linsstroganoff är ett recept på linsgryta inte fel att plocka fram. Krossade tomater, kryddor, linser och kokosmjölk-allt står sig i evigheter i skafferiet.  Extra gott blir det självklart med lite färsk persilja på toppen. Men har man inte det går det fint ändå.


Ägg, mjöl och någon form av bär i frysen brukar oftast finnas hemma. Då kan man göra pannkaksmuffins. Här har jag gjort dom på kikärtsmjöl. Jag upplever det som lite mer mättande än vanligt vetemjöl. Har äggen tagit slut? Lugn. Det funkar fint att göra tex våfflor utan ägg.

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Ibland står man där och har ingen aning om vad man ska laga. Då är enchiladas alltid en god idé. Det funkar med kyckling, köttfärs, quorn eller vad man råkar ha i frysen. Blanda med krossade tomater, kryddor och rulla in allt i tortillabröd. Riv över lite ost och in i ugnen en stund. Så smidigt och enkelt att variera utifrån de förutsättningarna man har i köket!

Nu ska jag trolla fram lite lunch åt mig och Isac. Han hostade en del i natt och var lite snorig i morse. Så han fick vackert vara hemma och göra mig sällskap idag. Snart kommer Axel hem med bussen från skolan, så hoppas dom går ut en stund så jag hinner jobba lite i lugn och ro.
Jag hoppas ni alla får en härlig måndag!

0

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00